Nastavak saradnje Željezničara i UG Obrazovanje gradi BiH.

Fudbalski klub Željezničar je danas ugostio gospodina Jovana Divjaka i mališane iz udruženja građana Obrazovanje gradi BiH, kojima je uručena školska oprema na druženju u Plavom salonu. Goste je ispred kluba dočekao direktor Dželaludin Muharemović, koji je najmlađima uručio i simbolične poklone iz klupskog fan shopa, a gospodinu Divjaku dres kluba sa njegovim imenom.

Ovim su započete aktivnosti našeg kluba u sklopu akcije “Plavo je srce u meni”, kojima će Željezničar nastojati da doprinese društvu i lokalnoj zajednici u narednom periodu.

“Veliko zadovoljstvo i čast nam je ugostiti generala Jovana Divjaka i Obrazovanje gradi BiH. Željezničar je uvijek tu za kategorije društva, kojima je potrebna naša pomoć. Ovom prilikom smo obezbijedili ruksake i poklon pakete iz našeg fan shopa. Prije dvadesetak dana smo posjetili udruženje, gdje smo bili iznenađeni obimom njihovih aktivnosti. Nastojat ćemo i u budućnosti na sličan način humanitarno djelovati i, u sklopu akcije “Plavo je srce u meni”, pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije “, izjavio je Muharemović.

Gospodin Jovan Divjak je upoznao prisutne sa djelovanjem udruženja.

“Već osamnaest godina ispunjavamo naš cilj, a to je da pružimo mladima sve ono što im lokalna zajednica na pruža. Vodimo računa o njima i stipendirali smo preko 4000 djece, donirali školski pribor i slali ih na ljetovanja. Želimo se zahvaliti F.K Željezničaru na ovoj akciji. Poželio bih djeci sretan početak školske godine, uz nadu da ću i naredne biti prisutan ovdje na proslavi nove Željine titule”, kazao je Divjak, uz ovacije školaraca.

Druženju je prisustvovao i bivši trener Željezničara Kemal Alispahić, a treba napomenuti da ovo nije kraj današnjeg djelovanja kroz akciju “Plavo je srce u meni”. Gosti našeg kluba na večerašnjoj utakmici sa Slavijom (19 sati) će biti štićenici dječijeg doma Bjelave.