Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa tuzlanskom Slobodom rezultatom 2:2.

Plavi su počeli u sastavu: Antolović – Memija, Kosorić, Zeljković, Kvesić – Hasanović, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Đelmić, Varea – Bajić. U petoj minuti Sloboda je zaprijetila preko Ivetića. Minutu nakon toga Željo je poveo. Damir Sadiković je odlično šutirao sa 25 metara i zatresao mrežu Fejzića. U 13. minuti Kvesić je u kaznenom prostoru srušio Sarića, a Zebin udarac sa 11 metara je odbranio Marijan Antolović.

Igrala se 22. minuta kada je Bajić ubacio, Kosorić šutirao glavom, a odbrana Slobode loptu izbacila u korner. Osam minuta poslije, Hadžiahmetović uzima loptu Zebi, trči preko 50 metara, ali u završnici loše proigrava Đelmića. U 34. minuti Varea šutira pored gola, a u narednom napadu Antolović sjajno brani udarac Kapića.

Tuzlaci su poravnali u 41. golom Sarića sa 11 metara nakon što je lopta Kosorića pogodila u ruku.

Početak drugog dijela otvara kombinacija Bajića i Memije čiji udarac odlazi pored gola. Nekoliko minuta nakon toga rezervista Kašić šutira preko gola. U 58. minuti su Tuzlazi poveli sa 2:1 golom Mujića. Kvesić je u 65. minuti pokušao, ali je lopta otišla pored gola. U 71. minuti Antolović ponovo brani udarac Krpiću.

U 80. minuti penal za našu ekipu, ali priliku sa 11 metara nije iskoristio Bučan. Pet minuta prije kraja Hasanović proigrava Bajića čiji je udarac izblokiran. Tri minute poslije Plavi poravnavaj urezultat. Nakon kornera najbolje se snašao Zoran Kokot koji trese mrežu Tuzlaka.