FOTO: Plavi na krilima Bajića savladali Travnik

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Travnik sa 4:1.

Utakmica je odigrana sa dva poluvremena od po 60 minuta. U prvom dijelu je Željo igrao u sastavu: Antolović – Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić – Hasanović, D. Sadiković, Varea, Jusufbašić, Đelmić – Bajić.

Prvu priliku su Plavi pretvorili u pogodak. Jusufbašić je dobro prošao, uposlio Bajića koji pogađa za 1:0. Nakon toga su Bajić i D. Sadiković šutirali sa 20 metara, ali je Nurković branio.

Na 2:0 je povisio igrač utakmice, Riad Bajić. Sa ivice kaznenog prostora je krasno šutirao u nebranjeni dio gola Travnika. Potom je Varea prošao po strani, ali povratno dodavanje nisu iskoristili Đelmić i Bajić. Tri minute poslije Varea izlazi sam pred gol gostiju, ali ovaj mu brani. Pred sami kraj prvog dijela, Bajić je izveo korner, a Zeljković pogodio za 3:0.

Drugi dio su Plavi igrali u sastavu: Kjosevski – E. Sadiković, Bogdanović, Uzelac, Hadžović – Hadžiahmetović, Tomić, Bećirović, Nuspahić, Bučan – Turković. Još su igrali Beganović i Kašić.

Brzo je Željo i u drugom dijelu došao do gola. E. Sadiković je odlično ubacio, a Turković lijepo glavom pogodio za 4:0. Do kraja utakmice su Travničani smanjili rezultat golom Zeca.

POGLEDAJ GALERIJU