Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola Lige za prvaka savladali aktuelnog prvaka, ekipu Zrinjskog sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stanić – Marković, Bekrić – M. Stevanović, Zeba, Crnov – Lendrić. Za goste su od prve minute igrali: Pirić – Barić, Jakovljević, Katanec, Stojkić – Tomić, Petrak – Filipović, Bilbija, Todorović – Mešanović.

Igrala se osma minuta kada je Željo imao dobru priliku. Stevanović je dodao do Zebe na desnoj strani, on sjajno izbacio Stojkića, snažno šutirao iskosa, ali je Piric odlično odbranio. U 14. minuti je Zeba dobio žuti karton nakon prekršaja nad Tomićem sa kojim se nije složila ekipa Plavih niti navijači na Grbavici. U 16. minuti Filipović šutira iz slobodnog udarca pored našeg gola.

Željo je poveo u 21. minuti. Crnov je odigrao za Stanića na lijevoj strani, ovaj ubacio u peterac gdje Marković spušta za Ivana Lendrića koji pogađa za veliko slavlje na Grbavici! Četiri minute poslije Bilbija šutira sa distance, ali je to lak plijen za Kjosevskog. Todorović je u 39. minuti šutirao iskosa, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Nakon kornera Zebe u  44. minuti Crnov natrčava na odbijenu loptu, ali udarac odlazi preko gola. U sudijskom vremenu prvog dijela je Stojkić zaradio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Želje od 1:0.

Plavi su durgo poluvrijeme otvorili sjajnom prilikom. Bekrić se izborio za loptu, odigrao dupli pas sa Lendrićem, potom snažno šutirao, ali je Pirić izbacio u korner. Samo minut poslije Mostarci su imali odličnu priliku. Filipović je ubacio, Mešanović šutirao, Kjosevski odbranio, potom ponovo napadač Zrinjskog pokušava, ali i ovaj put Kjosevski sjajno brani. U 49. minuti zbog povrede Blagojević je zamijenio Zebu koji je dobio gromoglasne ovacije. Petrak u 51. minuti pokušava sa 20 metara, Kjosevski i ovaj put na visini zadatka.

U 66. minuti Stojkić ubacuje sa strane, a Bilbija sa 15 metara glavom pokušava, ali je jedinica Plavih sigurno uhvtio loptu. Dobra kontra Želje u 69. minuti. Lendrić je sjano uposlio M. Stevanovića, ovaj povratnom loptom asistirao Bekriću čiji udarac hvata Pirić. U 70. minuti su Petraka i Stojkića zamijenili Kobiljar i Kajkut. M. Stevanović dvije minute poslije iskosa sjajno dribla Kataneca, ali udarac lijevom nogom odlazi preko gola. S. Stevanović je dobio žuti karton.

Crnova je u 75. minuti zamijenio Zakarić. U 77. minuti Grbavica je proključala. Brza kontra Plavih, M. Stevanović odigrava povratni pas za Darka Markovića koji snažno i precizno sa 20 metara matira Pirića. Ipak, Zrinjski se ne predava lako. U 80. minuti nakon udarca sa distance Kjosevski odbija loptu, a Miloš Filipović iskosa pogađa za 2:1. Bekrić je zaradio žuti karton u 84. minuti. Najboljeg strijelca prvenstva Lendrića je zamijenio Nikolić.

U 88. minuti Filipović snažno iskosa šutira, Kjosevski odbija u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao, i Plavi su ostvarili veoma bitna tri boda u borbi za titulu!

Narednu utakmicu Željezničar igra 15. maja protiv Krupe. Susret u Krupi na Vrbasu počinje od 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU