Fudbaleri našeg Željezničara su u subotu odigrali posljednju ovogodišnju utakmicu, a dan poslije i posljednji zajednički trening.

Ekipa će u narednih sedam dana biti u potpunosti slobodna, a zabranjene su sportske aktivnosti. Nakon toga, fudbaleri će raditi individualno, dva dana treninga jedan dan pauze. U danima treninga prijepodne će fudbaleri raditi na trčanju, a poslijepodne su na rasporedu izometrične vježbe snage (prvi dan) i teretana (drugi dan).

Prozivka je planirana 10. januara. Tog dana će se obaviti ljekarski pregledi, a dan poslije će ekipa trenirati prvi put zajedno. Bazične pripreme će se obaviti u Sarajevu, ako vremenski uslovi dozvole, a trajat će 20 dana. Od 31. januara do 12. februara Plavi će boraviti u Antaliji, a nakon povratka iz Turske posljednju fazu priprema ekipa će odraditi u Sarajevu. Prvi prvenstveni susret je na rasporedu 26. februara, a Željo gostuje Krupi.

U toku priprema planirano je odigravanje nekoliko pripremnih utakmica. U prvoj fazi priprema u Sarajevu Željo će igrati sa Bosna Semom te sa Radnikom iz Hadžića. U Turskoj će se odigrati tri susreta, a generalna proba je na rasporedu 18. februara, najvjerovatnije u Etno selu Stanišići protiv jednog prvoligaša iz Srbije.