U srijedu je okončana Omladinska Premijer liga za pionire i kadete. Pioniri su jesenji dio završili na prvom mjestu dok su kadeti Plavih na drugoj poziciji sa jednim bodom manje od prvoplasiranog.

Pioniri Željezničara su u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva na Grbavici savladali Krupu sa 2:0, a oba pogotka postigao je Faris Kulovac. Tako je ekipa koju predvodi Admir Derviši jesenji dio završila na prvom mjestu sa 47 osvojenih bodova iz 19 utakmica. Drugo na tabeli je Sarajevo sa 45, a na trećem mjestu je Sloboda sa 41 bodom. Najbolji strijelac Željezničara je Zlatan Zeničanin sa 16 golova, slijedi Faris Kulovac sa devet, a potom Dženan Šabić sa osam pogodaka. Čestitamo!

Kadeti Plavih, predvođeni Fadilom Žerićem, u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici su deklasirali Krupu sa 7:1. Po dva gola postigli su Hamza Jaganjac i Armin Ramić, a po jedan Ali Serdarević, Harun Berberović-Malkočević i Neriman Kočević. Željezničar je drugi na tabeli sa 44 boda, prvi je Zrinjski sa jednim više, a treći na tabeli je Borac sa isto osvojenih bodova kao naš tim, ali uz slabiju gol-razliku. Najbolji strijelac Želje je Neriman Kočević sa 15 golova, drugi je Armin Ramić sa 11, a treću poziciju na listi strijelaca Plavih drži Ali Serdarević sa sedam golova.