Nakon pobjede nad Slavijom u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige, koja je označila najbolji start našeg kluba u prvenstvu od osamostaljenja države, igrači su dobili zaslužen odmor do srijede, kada nastavljaju sa treninzima.

I dok će većina Premijerligaša u dvosedmičnoj reprezentativnoj pauzi imati sve fudbalere na raspolaganju, naš klub se može pohvaliti najvećim brojem reprezentativaca u svojim redovima.

Sa A selekcijom je i ovaj put naš kapiten, Muamer Svraka, kojeg očekuju prvi susreti kvalifikacija za SP u Brazilu protiv Lihtenštajna i Latvije, dok obaveze u mladoj reprezentaciji imaju čak četvorica prvotimaca.

Semir Bukvić, Josip Kvesić, Benjamin Čolić i Nermin Zolotić su neizostavni članovi ekipe selektora Vlade Jagodića, koja će se pokušati domoći baraža u domaćim susretima sa Grčkom i Njemačkom.

Pored naših trenutnih prvotimaca, pozive za pomenuta okupljanja su dobili i bivši članovi našeg kluba.

Ibrahim Šehić, Edin Džeko, Avdija Vršajević (A tim), Enes Sipović i Edin Višća (U-21) su svojevremeno nosili plavi dres, te im ovim putem, kao i svim igračima obje selekcije, želimo uspjeh u predstojećim mečevima.