Željezničar će u okviru 5. kola M:tel Premijer lige BiH dočekati Mladost, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih u smislu da ako smo bili protiv Slobode favoriti, a jesmo jer smo kvalitetniji, onda smo sad apsolutni favoriti. Igramo protiv ekipe koja je dosada najmanje pokazala iako nije zadnja na tabeli, imaju jedan bod koji su osvojili sretno i spretno protiv Sarajeva. Također, igramo protiv ekipe koja je primila najviše golova i koja je imala najviše problema u pripremama. Mi smo s druge strane prvi na tabeli, nismo do sada bili loši, ali imamo i evropsku utakmicu o kojoj čovjek htio ne htio počinje pomalo razmišljati i u takvim okolnostima dočekujemo Mladost. Mislim da će se nas pitati više nego njih i toga se malo bojim, do sada nismo imali ovakve utakmice, u prošlom prvenstvu možda jednu protiv Zvijezde 09, bili su autsajderi, ali zadnju utakmicu protiv Mladosti, u sličnim okolnostima, odigrali smo otprilike u oktobru gdje su oni bili predzadnji, a mi bili gore u vrhu i dobili smo 2:1 i to jedva. Zadnja utakmica je na Grbavici bila takva, ta utakmica će nama trenerima dati nekakav fin šlagort za pripremu utakmicu koja nas očekuje sutra, rekao je Amar Osim.

Susret između Željezničara i Mladosti igra se u petak na Grbavici s početkom od 19:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1.