Željo je na Grbavici savladao Mladost sa 3:1, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Amar Osim i Elvedin Beganović.

– Čudna utakmica definitivno gdje smo mi solidno stajali, a onda su oni poveli iz prve situacije koja je mirisala na gol. Onda su se desila ta dva isključenja koja su zaslužena, ali oni tako igraju, provociraju, golman Velić se stalno valja, Isaković i Atajić također, ovaj put je sudija sankcionisao takve faulove. U fudbalu su dva žuta crveni. Čudan osjećaj sa dva igrača više, imaš osjećaj da ćeš sam postići gol od sebe, no neće on sam od sebe doći. Dali smo gol jako lijep nakon šuta u stativu, treći gol je otprilike onako kako se treba igrati sa dva igrača više. Sve osim toga je bilo jako nervozno. Na kraju smo pobijedili, ali ukus je nekako čudan. Nije ovo bio baš pravi fudbal. S druge strane, nismo mi krivi što su oni dobili crvene kartone, kazao je Osim.

– Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi iako smo u prvom dijelu pružili dosta dobar otpor i igrali veoma dobro. Dešavaju se stvari kao i na prošloj utakmici, sada smo dobili dva crvena kartona, ali čestitam momcima na dobroj partiji gdje smo u defanzivnom bloku dobro stajali, no na kraju je koncentracija popustila i Željezničar je pobijedio u ovoj utakmici, istakao je Beganović.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Radnika. Susret u Bijeljini počinje u 17 sati.