Željezničar je poražen od Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri, Amar Osim i Husref Musemić.

– Mi smo im omogućili dva lagana gola, i nakon toga je bilo lakše igrati. Nama je prvo poluvrijeme prošlo u šoku. Teško je bilo na terenu. Uspjeli smo na poluvremenu igrače da razdrmamo, da smirimo, počnemo igrati onako kako bi trebali igrati da preuzmemo rizik. Nažalost nije uspjelo. Sarajevo je iskusno slomilo ritam, par puta se valjali, malo držali loptu, malo prekinuli, iz prve situacije zabili treći gol i rješili utakmicu. Vidjela se razlika između ekipe koja je na vrhu, jer je puno utakmica pobijedila, i ekipe koja se traži, koja se još nije našla između sebe, kazao je Osim.

– Utakmica je bila važna, ali zahvaljujem se Željezničaru jer je sve bilo u domenu sportskog, mi smo bili sretniji, spretniji i to je to. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu. Tok utakmice odredila su dva gola, kontrolisali smo prvo poluvrijeme. Željezničar je u drugom dijelu imao dvije dobre prilike, pa tim dijelom igre nisam zadovoljan. Bilo je panike, možda i zbog značaja utakmice, na kraju smo dali treći gol na vrijeme, te smo mirno priveli utakmicu kraju, kazao je Musemić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog. Susret u Mostaru počinje u 16:30 sati.