Željezničar će u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati Tuzlu City, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Nismo baš u ritmu, bukvalno, jer igramo prilično rijetko i s te strane je malo nezgodno prognozirati na šta će ekipa ličiti. Zadnji mjesec dana smo igrali samo dvije prvenstvene utakmice, Široki i Krupu. Sutra igramo kuću što u zadnje vrijeme i nije baš specijalno pozitivno za nas, igramo protiv ekipe koja je puno bolje od ekipa od kojih smo gubili kući. S druge strane smo pokazali da igramo bolje protiv ekipa koje imaju kvalitet, nekakav stil igre u kojem se pokušavaju nadigravati, koje igraju za gol više i koje pokušavaju nametnuti svoj ritam. Protiv takvih ekipa smo do sada puno bolje prolazili. Imamo s jedne strane Grbavicu koja je nažalost malo postala teret nama, a s druge strane imamo kvalitetnu ekipu koja će nam ostaviti malo više prostora nego u utakmicama koje smo izgubili kući. Imamo nekih personalnih problema su koji su došli neočekivano ili poluočekivano. Morat ćemo i prebroditi kako god znamo u ponedjeljak, ali imat ćemo 11 igrača spremnih da se biju, trude, da trče i da pokušaju nas ostaviti u gornjem dijelu tabele, a to možemo samo s pobjedom. Ne možemo računati na sve igrače, imamo nekih problemčića, dodao sam čića da to malo ublažim, ali šta da radimo. Kao što sam rekao imat ćemo 11 spremnih igrača koji će svojim kvalitetama kompenzirati nedostatak ovih igrača koji nam neće igrati. Nije prvi put, nismo nijednom ove sezone bili kompletni, kazao je Amar Osim.

Utakmica između Željezničara i Tuzle City igra se u ponedjeljak s početkom od 20 sati uz direktan prenos na Areni Sport.