Željezničar je na Grbavici savladao Tuzlu City sa 1:0, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri ekipa, Elvir Baljić i Amar Osim.

– Očekivano teška utakmica protiv protivnika koji se držao svog plana dok je bio sa jedanaest igrača. Imali su nesreću da u istoj minuti ostanu bez igrača i prime gol što je to okrenulo utakmicu skroz. Iz situacije gdje su nas uspavali došli su do toga da gube i imaju igrača manje. Imali smo pet-šest nevjerovatnih šansi, ali ih nismo iskoristili. Na kraju dođeš u situaciju, ne smiješ doći na 1:0 u takvu situaciju, smiješ na 5:0, ali na 1:0 ne smiješ. Zahvaljujem protivničkom treneru na korektnoj igri, nisu se služili prljavim stvarima, igrali su dobro. Nemaju takve igrače koji vole da čačkaju. Realno je poduhvat da su sa igračem manje primili samo jedan gol na ovakvom terenu, to je za svaku pohvalu. Ja bih volio da imam jednu takvu ekipu na ovakvom terenu koja se uspije odbraniti 40 minuta protiv ekipe koja je bolja i koja ima igrača više, rekao je Osim i dodao:

– U nekim situacijama smo nonšalantno i amaterski reagovali. Igrači su to znali, vidjećemo šta ćemo uraditi. Takve stvari se ne smiju desiti. Imaš dva-tri puta da ti lopta ide po liniji, okej golman dobar, ali ne smije se desiti. Ne smije se to dešavati, sreća pa nam se nije to obilo o glavu, ali meni kao da jeste. Ostaje nekakva gorčina.