Željezničar je protiv Radnika ubilježio petu ovosezonsku pobjedu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se se obratili treneri, Amar Osim i Mladen Žižović.

– Nismo dopustili protivniku da napravi ništa, imali smo kontrolu, krajem prvog i drugo čitavo poluvrijeme. Dobar gol, individualni poduhvat protiv ovako dobre ekipe koji su naši igrači uspjeli napraviti i na kraju zasluženo pobijedili. Potrošili smo puno energije dok nismo postigli prvi pogodak, ali na kraju je najvažnije da pobijedimo, istakao je Osim i dodao:

– Jako zahtjevna utakmica prije svega fizički gdje je Radnik nametnuo visok tempo u prvom poluvremenu, pa su u drugom dijelu prilično pali. Mi smo igrali protiv najorganizovanije ekipe koja je došla na Grbavici, neko će se naljutiti, ali Bože moj. Zadali su nam dosta problema u prvom dijelu ritmom, drskošću pozitivnom i tempom. Zabili smo gol iz individualnog bljeska, ali bilo je prilika i pred kraj prvog da neke stvari bolje riješimo. Kada ekipa igra čitavu utakmicu angažovano, onda se to i nagradi. Protivnik je toliko dobar da nije zaslužio da izgubi više od 1:0 tako da je dobro što je ostalo ovako.

– Utakmica sa dosta dinamike. Zaslužena pobjeda, napravili su puno problema i mi nismo imali rješenja za njihove ofanzivne navijače, nismo mogli parirati Željezničaru. Mi smo pred kraj stisli, ali je to nedovoljno da ugrozimo Željezničar pogotovo kad je ovako raspoložen. Čestitam ekipama na fer i korektnoj utakmici, kazao je Žižović.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Zvijezde 09. Susret na Grbavici igra se u 20 sati.