FK Željezničar će u subotu od 20:30 sati u okviru 1. kola M:TEL Premijer lige BiH dočekati FK Velež Mostar, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Poželjeli smo se utakmica takmičarskih definitivno, pet mjeseci je prošlo od zadnje. To je ono zbog čega igramo, zbog čega se bavimo ovim. Svjesni smo težine zadatka, zbog više razloga. Igramo protiv neugodnog protivnika, protivnik nam u posljednje vrijeme ne leži. Prva je utakmica i ta utakmica uvijek nosi neke stvari koje se teško mogu predvidjeti. Nismo u idealnom stanju što se tiče povreda, imamo nekih pehova. Nismo to planirali. U sedam dana smo izgubili 3-4 dana, neke definitivno za utakmicu, a neki su roviti. Zbog toga svega mi očekujemo tešku utakmicu. Ali, spremni smo, pripremamo se za to već nekih pet mjeseci skoro. Nadam se da ćemo biti motivirani i da ćemo ostvariti najbolji rezultat, rekao je Amar Osim, pa se dotakao kratko i priprema.

– Igrali smo protiv par prvoligaša, igrali 3-4 utakmice protiv ekipa iz našeg ranga, gdje ne kažem da moramo pobijediti, ali smo tu negdje. Nije to nešto što čovjek treba da diže euforiju oko toga. Vidjećemo u subotu gdje smo, i ne samo u subotu. Ja uvijek kažem da ćemo poslije tri-četiri kola znati gdje smo, u kakvoj smo formi i šta je ko uradio za vrijeme ove velike pauze.