Spektakularno otvaranje istočne tribine Stadiona Grbavica još uvijek je tema o kojoj se priča u glavnom gradu, Bosni i Hercegovini, regionu pa i cijelom svijetu. Snimke atmosfere sa Grbavice prenio je i poznati fudbalski kanal Copa 90, koji je ovim riječima opisao video “Ono kada fudbalski klub sa Balkana slavi otvaranje tribine…”.

Podsjećamo, za utakmicu između Željezničara i Slobode na Stadionu Grbavica u subotu, prodato je rekordnih 10.441 ulaznica, a na stadionu je bilo i 2.160 vlasnika sezonskih ulaznica. Osim toga, otvaranju istočne tribine prisustvovao je veliki broj zvanica iz svih sfera društvenog života, između ostalih visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, ambasadori Velike Britanije i Austrije, Edward Ferguson i Martin Pammer, Lars-Gunnar Wigemark – šef delegacije EU u BiH, delegacija NFSBiH u sastavu Elvedin Begić, Elmir Pilav, Ibrahim Hasanbegović, Adnan Džemidžić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić, načenik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo i brojni drugi gosti.

Nema sumnje da su svi prusutni uživali u fantastičnoj atmosferi koju su priredili navijači te pobjedi FK Željezničar. Sljedeću utakmicu na svom stadionu Željezničar igra u subotu u 20 sati protiv ekipe Krupe. Prije toga, pred nama je sutrašnje gostovanje u Mostaru gdje igramo protiv trenutnog lidera Zrinjskog.