Juniori Željezničara su u okviru 6. kola Omladinske Premijer lige remizirali sa Širokim Brijegom odigravši 3:3.

Zanimljiv susret na Sportskom centru Musa – Karačić je počeo golom Širokobriježana iz 14. minute kada je Domagoj Marušić pogodio našu mrežu. Plavi su nakon toga preuzeli inicijativu i golovima Semira Dacića iz 20. minute i Kemala Mujarića iz 39. minute preokrenuli rezultat u svoju korist. Željo drugo poluvrijeme sjajno otvara golom Ahmeda Hasanovića za 3:1. Ipak, finiš utakmice je bio koban za Plave. Domaći su iskoristili greške naše zadnje linije u 73. i 82. minuti preko Roberta Ćosića i stigli do remija 3:3.

Željo je igrao u sastavu: Kršić – Dubakčić, Bojanić, Zilić, Kovačević – Osmanović, Dacić, Nuhanović, Mujarić, Demirović – Hasanović. Još su igrali: A. Kurtović, Lukovac, Midžić i Zubanović.

Trener juniora Željezničara, Omer Joldić, nije krio nezadovoljstvo nakon prosutog vodstva njegove ekipe.

– S obzirom na to da smo bili u rezultatskom deficitu, brzo smo se vratili i na poluvremenu imali prednost od 2:1. Utakmicu smo imali pod kontrolom do zadnjih 15, 20 minuta. Čak smo vodili i sa 3:1, dobro smo kontrolisali utakmicu protiv protivnika koji je objektivno slabiji od nas. Jedini način u takvoj igri da primimo gol nam se upravo desio, a to je da zadnja linija napravi kardinalne greške. Ovo je već drugi put da se sa gostovanja vraćamo sa bodom, a gdje smo trebali pobijediti. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, nekoliko igrača na reprezentativnim obavezama, vidjet ćemo u narednom periodu da se malo bolje složimo. Primamo previše pogodaka i sigurno da zadnja linija mora imati više koncentracije. Radit ćemo na tome. Takve greške moramo što prije detektovati i riješiti ih kako bi se mogli nadati šampionskim ambicijama, kazao je Omer Joldić.

Strijelac i veznjak Plavih, Semir Dacić, također smatra da je Željo bio bolji rival i da je zaslužio tri boda.

– Utakmicu nismo dobro otvorili. Primili smo taj prvi gol, brzo smo se vratili i okrenuli utakmicu u našu korist. Dosta vremena smo imali utakmicu u svojim rukama, međutim zadnjih 20 minuta je sve preokrenulo. Nismo bili skoncentrisani u zadnjoj liniji i na kraju je bilo 3:3. Možemo žaliti sa bodovima, rekao je Semir Dacić.

U narednom kolu juniori Željezničara će dočekati rivale GOŠK-a iz Gabele.