Omladinci našeg Željezničara su u okviru 20. kola Omladinske Premijer lige BiH gostovali kod Mladost DK. Juniori su slavili sa 3:1, dok su kadeti bili bolji sa 4:2.

Juniori Želje bilježe sjajne partije, a jedanaestu uzastopnu pobjedu su slavili u Doboju kod Kaknja protiv domaće Mladosti. Plavi su poveli u drugoj minuti golom Mujagića. Domaći su poravnali u 26. minuti preko Mušije. Ipak, samo dvije minute poslije Beširević dovodi naš tim u vodstvo, a konačnih 3:1 je postavio Tukić u 83. minuti. Ekipa Admira Adžema je igrala u sastavu: Karavdić, A. Šehić, Beširević, Delić, Jusufi, Dacić, Džindo, B. Šehić, Mujagić, Žerić, Hajdarević. Još su igrali: Karišik, Tukić, Demirović, Hadžić, Hrvanović. Poredak na tabeli se nije promijenio. Željo je prvi sa tri boda prednosti u odnosu na Sarajevo i Slobodu.

I kadeti Želje nižu pobjede. Osmu pobjedu u nizu su ostvarili protiv Mladosti rezultatom 4:2. Željo je poveo u 6. minuti golom Nuhanovića. U 35. minuti domaći su poravnali preko Domnika. U sedmoj minuti drugog dijela naš tim ponovo dolazi do vodstva, a ovaj put mrežu Mladosti je zatresao Duraković. Begić je u 75. minuti izjednačio rezultat, ali samo dvije minute poslije Hasanović dovodi Želju u novo vodstvo. Pobjedu Plavih je ovjerio rezervista Mušović u 80. minuti susreta. Za tim Nermina Šehovića su igrali: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Nuhanović, Osmanović, Hasanović, Šehić, Ćosić, Mujić, Bezdrob. Sa klupe su ušli: Omerović, Mušović, Helač, Spahić. Kadeti Željezničara i Sarajeva zauzimaju vrh tabele sa istim brojem osvojenih bodova.

U 21. kolu Omladinske Premijer lige BiH selekcije Željezničara će dočekati rivale Metalleghea.