Juniori našeg Željezničara su u okviru 8. kola Omladinske Premijer lige BiH savladali domaći Travnik sa 8:2.

Nakon pobjede u prošlom kolu nad Radnikom od 7:0, juniori Plavih su ponovo bili superiorni. U ovom kolu se savladali Travnik na Piroti sa 8:2. Sjajan meč ponovo je odigrao napadač Faris Zubanović koji je postigao tri gola. Hetrik je postigao i Edis Mušović, a po jedan gol su postigli Dženan Osmanović i Edin Mujić. Za domaće su golove postigli Berin Čatić i Dženis Karić. Naš tim je igrao u sastavu: Kršić – Mešić, Lukovac, Zilić, Duraković – Šušić, Osmanović – Mušović, Nuhanović, Mujić – Zubanović. Još su igrali: Bilić, Ćosić, Bezdrob, Mujkić, Aljić.

Trener juniora Plavih Omer Joldić zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i čestitao svojim momcima na odličnoj partiji.

– Nismo mogli bolje otvoriti utakmicu nego golom u drugoj minuti. Zaista smo igrali furiozno i kvalitetno prvih 15, 20 minuta susreta i vodili sa 3:0. Pohvalio bih domaćina i iskazao zadovoljstvo zato što smo igrali na glavnom terenu Pirote koji je bio u idealnom stanju. Nakon poluvremena od 5:1 u nastavku sam priliku dao igračima koji nisu mnogo igrali u dosadašnjem dijelu sezone. Nadam se da ćemo ovaj trend dobrih igara i rezultata nastaviti i u sljedećem kolu na Grbavici, kazao je Omer Joldić.

Nakon osam odigranih kola Željo je prvi na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Slijede Široki Brijeg i Zrinjski sa po 16 bodova. Najbolji strijelac prvenstva je Faris Zubanović sa 13 postignutih golova. U narednom kolu Željo će dočekati Krupu.