Naši omladinci su igrali utakmice 27. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Mladost sa 9:0, dok su kadeti bili bolji rezultatom 5:1.

Juniori nastavljaju sa fenomenalnim partijama, a nakon pobjede nad Veležom, ovaj put je nastradala ekipa Mladosti. Izabranici Admira Adžema su u svakom pogledu igre nadigrali protivnika, a strijelci su bili: Amer Hiroš (2 gola), Muris Midžić (2 gola), Ajdin Mujagić, Denis Žerić, Eldar Bašović, Ergin Čerkez te Ahmed Kalajdžić.

Željo je igrao u sastavu: Ćutahija (Mostarlić), Ejubović, Ćubara, Omerdić (Bašović), Hasanović (Čerkez), Žerić (Trnka), Hiroš, Midžić, Osmanković, Šehić, Mujagić (Kalajdžić). Juniori su tri kola prije kraja na prvoj poziciji sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Sarajevo.

Kadeti Plavih sa Grbavice su također slavili visoku pobjedu protiv vršnjaka Mladosti. Tri gola za našu ekipu je Benjamin Šehić, a po jedan su dodali Mirza Šubo i Lazar Babić. Jedini gol za domaće je postigao Srđan Erić.

Plavi su igrali u sastavu: Hadžić (Džindo), Bijedić, Mostarlić, Maslo (Kurtović), Merždanić (Hasanović), Šubo, Šehić, Hasanović, Babić, Mulahusejnović (Beširević), Karavdić (Mušija). Kadeti su tri kola prije kraja na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka u odnosu na Sarajevo.

U narednom kolu omladinci na Grbavici dočekuju ekipe Sarajava.