Naši omladinci su igrali utakmice 7. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Slobodu sa 5:2, dok su kadeti bili bolji rezultatom 3:0.

Juniori predvođeni Admirom Adžemom su odigrali odličnu utakmicu i ubilježili pobjedu u Tuzli sa visokih 5:2. Plavi su poveli već u 4. minuti golom Sarača. Četiri minute poslije Ajdin Mujagić povećava na 2:0. Sa dva brza gola u 32. i 38. minuti Aleševića i Mujagića, Željo dolazi do vodstva od 4:0.

U 48. minuti Mujagić postiže svoj treći, a Željin peti gol na utakmici. Do kraja su domaći preko Dedića i Ćosića smanjili na 5:2.

Željezničar je igrao u sastavu: Ćutahija, Džuho (Kulovac), Osmanković, Palić (Duraković), Sarač, Babić, Ajkunić, Alešević (Šubo), Mujagić, Ćubara i Rizvanović (Šehić).

Kadeti Plavih su nastavili sa odličnim partijama, te i nakon ovog kola imaju maksimalan broj bodova. Ovaj put, u Tuzli su bili bolji od Slobode sa 3:0. U 29. minuti Mujarić dovodi Želju u vodstvo. Drugi dio otvara pogodak Delića u 46. minuti, a konačnih 3:0 postavlja Dacić golom u 71. minuti.

Za Plave su igrali: Mušija, Beširević, Šabanadžović, Osmanković, Velić (Hećo), Delić, Hasanović (Ivković), Mehuljić (Selmanović), Šehić, Mujarić i Dacić.

U srijedu će omladinci na Grbavici ugostiti selekcije Mladosti DK.