Povodom odigravanja utakmice između našeg Željezničara i Standarda održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Milomir Odović i prvotimac ekipe, Jovan Blagojević.

– Razumijem da je interesovanje medija veliko iako bih ja volio da su igrači u nekoj mirnijoj atmosferi, ali šta je tu je razumijem to. Manje više sve je poznato, vidjeli smo protivnika, rade se o zaista kvalitetnoj ekipi sa dobrim pojedincima. Biće to veliki izazov za našu mladu ekipu. Nadam se da ćemo u svim linija dobro odgovoriti Standardu i da ćemo imati svoje šanse, kazao je Odović dodavši:

– Svi su u konkurenciji što mene naravno raduje, posebno jer Mladenović može igrati. Oni imaju problema na stoperskim pozicijama i inače ćemo morati na ovoj utakmici imati mnogo bolji posjed nego u Belgiji. Što se tiče navijačke euforije, ona je super, mene brine euforija u medijima i ona utiče na igrače. Zbog navijača se igra i nadam se da će u velikom broju doći, navijati za Želju i da zajedno svi slavimo, rekao je Odović.

Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu posebno drugo poluvrijeme. Imamo dobar rezultat i imamo dobre šanse za playoff. Gledali smo njihove utakmice u prvenstvu i mislim da smo ih dobro upoznali, riječi su Blagojevića.