Odlukom Izvršnog obora NS/FS BiH, juniori FK Željezničar proglašeni su prvacima Omladinske Premijer lige BiH. Naša ekipa je u trenutku prekida prvenstva zauzimala prvo mjesto na tabeli.

Omladinska Premijer liga BiH prekinuta je nakon 15 odigranih kola. Plavi s Grbavice su na prvom mjestu s 35 osvojenih bodova, drugi je Zrinjski sa jednim bodom manje, dok je Sloboda na trećoj poziciji s 33 osvojena boda. Najbolji strijelac naše ekipe, ali i najbolji strijelac prvenstva je Edin Mujić s 11 postignutih golova.

– Ostaje žal za nastavkom prvenstva. Nama je ova titula dodijeljena, mi je nismo osvojili. Razmišljam kao sportista gdje se sve pobjede i porazi dešavaju na zelenom terenu. Svakako da simpatizerima, roditeljima i dječacima je drago što su osvojili prvo mjesto koje nam potencijalno garantuje mjesto u Ligi prvaka. Osvrnuo bih se na prekid prvenstva koji će u nekom daljem vremenu loše uticati na formu i razvoj igrača, kazao je Omer Joldić, trener juniora Željezničara.

Plavi su ovim prvim mjestom obezbijedili potencijalni nastup u UEFA Omladinskoj Ligi prvaka, a učešće zavisi od plasmana drugih prvenstava u Evropi.