Željezničar će sutra ugostiti tuzlansku Slobodu, a mašinovođa Željine lokomotive će biti navijač Plavih, Haris Ćibo.

Željina lokomotiva koja se nalazi na istočnoj tribini je u proteklom vremenu doživjela restauraciju, te sada krasi našu Grbavicu. Kao što je i najavljeno, lokomotiva će svaku utakmicu ispuštati svoju prepoznatljivu sirenu i repliku dima.

Svaku domaću utakmicu će, kroz nagradne igre, navijači Željezničara imati priliku biti Željin mašinovođa. Na sutrašnjoj utakmici mašinovođa iz lokomotive će biti Haris Ćibo, dugogodišnji uposlenik i mašinovođa Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine. Haris je ovom prilikom Klubu poklonio šapku koju će nositi oni navijači koji budu imali sreće i budu izabrani za Željinog mašinovođu.

Mašinovođa je dobio besplatan ulaz na utakmicu, gledanje utakmice iz Željine lokomotive, te pravo na poziv navijačima za narednog mašinovođu na sljedećoj domaćoj utakmici našeg Željezničara. Ako želite učestvovati u nagradnoj igri za narednu domaću utakmicu, potrebno je na Instagram objaviti svoju fotografiju sa Željine utakmice, te potpisati tagove #ŽeljinMašinovođa i #fkzeljeznicar. Sretnog dobitnika ćemo objaviti pred susret sa Drinom.

Nek se čuju sve sirene kad mašina tvoja krene…