FK Željezničar ovim putem obavještava navijače, sponzore, članove i prijatelje Kluba da smo jutros u 10:30h primili telefonski poziv od Općine Novo Sarajevo, kojim smo pozvani da prisustvujemo sastanku danas u 13:00h sati, na kojem bi pored predstavnika Kluba prisustvovali predstavnici Općine Novo Sarajevo i Sportskog društva Željezničar. Nakon ovoga bi, koliko smo upoznati iz medija, bila održana i press konferencija.

Cijeneći činjenice da je poziv za sastanak došao neposredno prije održavanja sastanka, da administracija i odgovorne osobe kluba imaju obaveze vezane za odigravanje današnje gostujuće prvenstvene utakmice sa NK Čelik Zenica, te da nismo dobili nikakve druge informacije (dnevni red i teme sastanka), naša odluka je da nećemo prisustvovati istom, te ćemo hitno predložiti pismenim putem održavanje sastanka u drugom terminu. Također napominjemo, da je načelnik Općine Novo Sarajevo u prethodnom periodu u više navrata odlagao termin održavanja ranije dogovorenih sastanaka.

Istovremeno, informišemo javnost da smo kao Klub poduzeli sve zakonom dozvoljene aktivnosti koje se odnose na zaštitu interesa Kluba u okviru projekta “Evropska Grbavica”, te da smo Općini Novo Sarajevo  dostavili i dodatna pojašnjenja i argumentaciju kojom zahtijevamo rješavanje našeg zahtjeva za istočnu tribinu. Od Općine Novo Sarajevo samo tražimo da postupa u skladu sa zakonom i praksom koju općina primjenjuje u obasti prostornog planiranja i građenja, te sagleda sve činjenice u konkretnom postupku.