Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH u Bijeljini savladali Radnik sa 2:1.

Željezničar je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Boccaccini, S. Stevanović – Marković, Blagojević, M. Stevanović, Radinović, Križman – Lendrić. Ekipa domaćeg Radnika je od prve minute igralo u sastavu: Lučić – Zeljković, Jakovljević, Bajić, Ostojić – Beširević, Đurić, Simeunović, Janković, Martinović – Obradović.

U prvih deset minuta Plavi su zaprijetili dva puta nakon ubačaja M. Stevanovića. Prvi put su loptu ispred Lendrića izbacili defanzivci domaćih, a u drugom navratu je Lendrić šutirao preko gola. U 16. minuti je Radinović pokušao, ali je lopta otišla daleko od gola Radnika. Minutu poslije velika prilika za Želju. M. Stevanović je ubacio, Križman prebacio za Lendrića čiji udarac sjajno brani Lučić.

M. Stevanović je u 24. minuti pokušao volej udarcem, ali lopta je otišla pored lijeve stative domačeg gola. Zeljković je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Markovićem. Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika, te se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

U prvoj minuti drugog dijela je Željo poveo. Memija je odlično ubacio, Lučić nespretno reagovao, a Sandi Križman se našao na pravom mjestu i zatresao mrežu Radnika. Beširević u 56. minuti šutira sa 25 metara, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Minutu poslije su domaći poravnali. M. Stevanović je u kaznenom prostoru oborio Ostojića, a siguran sa 11 metara je bio Marko Obradović.

Lendrić u 59. minuti proigrava M. Stevanovića koji loše šutira sa ivice kaznenog prostora. U narednom napadu Simeunović izlazi pred naš gol, prebacuje Kjosevskog, ali lopta odlazi pored gola. Glišić je zamijenio Jankovića u 61. minuti.

Nakon kornera u 64. minuti, Kosorić šutira iz voleja, ali lopta pogađa prečku i spašava domaće. U 67. minuti velika prilika za Plave. Radinović je proigrao M. Stevanovića, ovaj sjajno za Lendrića koji izlazi pred gola Radnika, ali ne uspijeva pogoditi gol. U 76. minuti ponovo Lendrić u sjajnoj prilici nakon ubačaja Memije, ali i ovaj put najbolji strijelac Plavih ne uspijeva matirati Lučića. U 77. minuti su Nikolić i Bekrić zamijenili Lendrića i Radinovića.

Deset minuta prije kraja je S. Stevanović dobio žuti karton, a Krsmanović je zamijenio Ostojića. Marković je u 85. minuti snažno šutirao, ali je Lučić sjajno intervenisao. Fačić je u redovima domaćih zamijenio Đurića. Bekrić dvije minute prije kraja ubacuje, Nikolić glavom šutira, a Bajića lopta pogađa u ruku. Plavi su tražili jedanaesterac, ali glavni sudija se nije oglašavao.

U 90. minuti Željo dolazi do pobjede! Blagojević je ubacio iz kornera, a rezervista Stevo Nikolić glavom trese mrežu Radnika za nova tri boda Plavih. Do kraja susreta je Stanić zamijenio Križmana.

Narednu utakmicu Željezničar igra 16. oktobra protiv domaćeg Sarajeva. Gradski derbi se igra od 15 sati.