Danas će biti odigran prvi susret na novom travnjaku Stadiona Grbavica. Podsjećamo, 21.maja odmah po završetku prošle sezone, počeli su radovi na postavljanju potpuno novog savremenog travnjaka u skladu sa najvišim svjetskim standardima.

Pedesetosam dana kasnije imamo nikad ljepšu Dolinu ćupova, na koju možemo biti ponosni i koja spremno čeka da večeras istrče fudbaleri Željezničara i Narve Trans. Ali neće seniorski timovi Želje i estonskog kluba prvi zaigrati na novom travnjaku.

Biće to najmlađi članovi našeg omladinskog pogona, koje će neposredno prije početka utakmice na centar terena izvesti veterani FK Željezničar, klupske legende poput Envera Hadžiabdića, Bore Bračulja, Hame Dizdarevića, Brane Jelušića, Branislava Berjana, Duška Jovanovića, Rade Matića, Brace Jurišića, Tarika Hodžića, Enesa Brdarića, Envera Kapidžića, Miralema Gagića, Nusreta Kadrića, Huse Oprašića.

Jasna je to poruka da je sve što radimo na našoj Grbavici, zalog za budućnost i za mlade snage iz omladinskog pogona koje imaju sve bolje i bolje uslove za napredovanje.

Danas, 18. jula 2018. godine u ovom vrlo bitnom danu za klupsku historiju, na tribinama Stadiona Grbavica, očekujemo sve one koji su utkali dio sebe u ponosnu, 97 godina dugu tradiciju kluba, počevši od naših najvjernijih navijača, bivših igrača i trenera, bivših klupskih predsjednika, bivših predsjednika Skupštine i drugih nekadašnjih i sadašnjih klupskih funkcionera jer jedinstvo je ono što nam treba a Željo iznad svega…

Mi smo Željini, Željo je naš!