Za utakmicu između Željezničara i Slobode, koja će se u subotu u 19 sati odigrati na Stadionu Grbavica, vlada ogromno interesovanje.

To će biti poseban dan za sve navijače Željezničara. Naime, uoči utakmice 1. kola Lige za prvaka protiv Slobode bit će otvorena istočna tribina koja je izgrađena na jedinstven način. Kupovinom desetogodišnjih ulaznica navijači FK Željezničar direktno su učestvovali u izgradnji stadiona što do sada nije zabilježeno nigdje u svijetu i predstavlja presedan kada je u pitanju izgradnja sportskih objekata. Podsjećamo, kupovina se nastavlja, a naš cilj je imati 919 vlasnika desetogodišnjih ulaznica. Do današnjeg dana realiozovana je kupovina 645 ulaznica.

U toku današnjeg dana na stolicama će biti postavljena imena vlasnika desetogodišnjih ulaznica, a sutra će kompanija Kristal besplatno očistiti istok kao vid podrške u izgradnji tribine.

Prepoznali su to mnogi pa je priča o izgradnji istoka odjeknula i u svjetskim medijima a o Želji i našem stadionu pisao je i jedan od najvećih fudbalskih magazina na svijetu, njemački Kicker.

Tako se subotu očekuju pune tribine i istinski spektakl. FK Željezničar će za duel sa Slobodom u prodaju pustiti rekordnih 11.160 ulaznica a ako tome dodamo skoro 2.172 vlasnika sezonskih karata, vrlo lako bi se moglo desiti da postavimo novi rekord posjećenosti u novijoj istoriji stadiona Grbavica. Ranije, prije postavljanja stolica stadion je mogao primiti i više od 25.000 gledalaca, kao što je bio slučaj u utakmici protiv Videotona 1985. godine. Sada, nakon što je izgrađena istočna tribina, kapacitet Doline ćupova je 13.449 sjedećih mjesta.

POGLEDAJ GALERIJU