Fudbaleri FK Željezničar su u protekloj godini postigli 58 pogodaka, a prema vašem izboru najbolji gol u 2015. godini je pogodak Dženisa Beganovića protiv Ferencvarosa.

Među deset kandidovanih golova, najviše glasova je osvojio pogodak Dženisa Beganovića iz 90. minute susreta u Budimpešti protiv domaćeg Ferencvarosa u okviru drugog pretkola Evropske lige. Dženis je osvojio 41% vaših glasova ili tačnije 344 glasa. Na drugom mjestu je pogodak Benjamina Čolića iz slobodnog udarca u Gradačcu protiv Zvijezde sa 16% ili 140 glasova. Tiagov gol na derbiju sa Sarajevom je na trećem mjestu sa 138 glasova.

Beganović ističe da mu godi da je njegov gol najbolji u 2015. godini, te da taj momenat pogotka neće nikada zaboraviti.

– Prvo da kažem da smo svi bili oduševljeni našim navijačima u Budimpešti. Meni mnogo znači što je moj gol izabran za najbolji. Ekipa je odigrala odličnu utakmicu, bilo smo miljenici sreće i na kraju se sve poklopilo, a to je naravno zasluga stručnog štaba i saigrača. Gol iz Budimpešte mi je najdraži momenat u životu i nikada se bolje nisam osjećao, to je ono što ću pamtiti zauvijek, Hvala još jednom navijačima na podršci, rekao je Beganović.

U nastavku pogledajte sve golove Želje iz 2015. godine.