Prva utakmica između Standarda i Željezničara je okončana pobjedom domaćina, i to rezultatom 2:1. U toj utakmici smo vidjeli dva različita poluvremena. Na kraju se može reći da je objema ekipama pripalo po jedno poluvrijeme, ali je rezultat ipak bio negativan po naš tim. Pozitivna stvar je postignuti gol u gostima pa se navijači nadaju da u još jednoj hrabroj utakmici na Koševu možemo doći do rezultata koji bi nas odveo u treće kolo kvalifikacija.

Oba kluba su u međuvremenu odigrali svoje prvenstvene utakmice. Mi smo u vrlo lošoj igri poraženi na Grbavici od Radnika sa 2:1, dok je Standard istim rezultatom slavio na svom terenu protiv Zulte Waregema. Mi poslije dva kola nemamo nijedan bod, a Standard u isto toliko nastupa ima polovičan uspjeh u belgijskom prvenstvu. Vrlo je vjerovatno da su misli i jednih i drugih bile na revanš utakmici koja slijedi, no evidentno je da su se na različit način i nosile sa tim teretom.

Za očekivati je da naš stručni štab izvede sastav koji će biti sličan onom iz prve utakmice. Određeni problem je povreda Dušana Mladenovića, dok su svi ostali igrači spremni za predstojeći duel. Posjeta na stadionu će biti sigurno veća nego protiv Ferencvarosa pa i to može doprinijeti tome da gledamo zanimljivu večernju predstavu.

Utakmica se igra u četvrtak sa početkom u 20 sati.