Željezničar je ponovo lider na tabeli Premijer lige BiH. Ipak, nemamo mnogo vremena za „uživanje u pogledu“ jer moramo voditi bitku na drugom frontu. Kup BiH je takmičenje u kojem, također, imamo najviše ambicije. U samo nekoliko dana smo dva puta savladali Široki Brijeg na Pecari, a sada ćemo se s istim protivnikom sastati i na Grbavici. U revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH ćemo pokušati ostvariti plasman među četiri najbolja tima.

Proteklih nekoliko dana je bilo gotovo nestvarno za naše navijače. Svaki navijač priželjkuje pobjede. Koliko god pobjeda da njihov tim ostvari, u narednoj utakmici će se ponovo priželjkivati isto. Željezničar je svojim navijačima tokom prethodne sedmice ispunio sve takve želje. U tri izuzetno teške utakmice su ubilježene važne pobjede. Povratak na prvo mjesto u prvenstvu, ali i dobar rezultat u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kupa su vratile vjeru u ovaj tim. Međutim, prerano je za radovanje. Pred nama je ostalo još mnogo posla. Do zimske pauze imamo još dvije utakmice. U prvom planu je trenutno revanš utakmica kupa sa Širokim Brijegom. Svi priželjkujemo potvrdu dobrog rezultata i plasman u polufinale.

Pobjeda od 1:0 na Pecari je rezultat koji nam nudi određeni stepen mirnoće. Ovaj rezultat ne stvara pritisak, no na isti način se ne smijemo ni opustiti. Iako smo u razmaku od samo četiri dana dva puta savladali istog protivnika, jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja se ne smije shvatiti olako. Široki Brijeg je do ovog vikenda bio lider prvenstva, u svojim redovima ima nekoliko kvalitetnih igrača, na klupi sjedi veoma dobar trener, tako da su sve to razlozi zbog kojih moramo biti oprezni.

Kada je u pitanju Široki Brijeg, sigurno je da nisu očekivali dva uzastona poraza. Ostaje samo upitno na koji način će reagovati, tj. hoće li im to možda biti dodatni motiv. Imajući na umu da nemaju drugu mogućnost za prolaz, za očekivati je da otvorenom igrom pokušaju nadoknaditi nedostatak. U njihovim redovima bi mogli nedostajati neki igrači zbog povreda. Osim toga, objema ekipama je sigurno mali problem i umor od učestalog igranja na mekanim terenima, mada smo po tom pitanju u istoj situaciji.

Naš stručni štab nema velike probleme sa igračkim kadrom. Za ovu utakmicu nemamo niti suspendovane niti povrijeđene igrače. Siniša Stevanović je zbog žutih kartona pauzirao u prvenstvu, ali sada je na raspolaganju za kup utakmicu. Na raspolaganju je i Jovan Blagojević koji pravo nastupa nema u nedjelju protiv Radnika. Prema tome, imamo prilično povoljnu situaciju i početnih jedanaest bi trebalo ličiti na tim koji je započeo prvi duel u Širokom Brijegu.

Zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici, sada smo u prilici da potpuno izjednačimo međusobni omjer u kup takmičenjima. Sadašnji skor pokazuje da imamo pet pobjeda, šest remija i šest poraza.

Utakmica se igra u 18 sati.