Pobjeda nad Veležom od 1:0 poslije dvosedmične pauze u prvenstvu je prekinula neugodan niz od dva poraza. Jedan od ta dva poraza smo doživjeli u osmini finala Kupa BiH kada smo u Širokom Brijegu poraženi sa 2:0. Sada nas očekuje i revanš utakmica u kojoj će naš tim pokušati nadoknaditi prilično veliki zaostatak.

Porazom od Širokog Brijega je prekinut čudesni niz bez poraza u ovom takmičenju. Malo je vjerovatno da će neko nadmašiti takvu seriju. Ipak, poraz je nekad morao doći. Sad naš tim ima veoma težak zadatak da pokuša savladati lidera prvenstva sa više od dva gola razlike. Ako posmatramo ranije duele ovih klubova, to će biti jako teško jer su naše utakmice tradicionalno tvrde. Neki navijači će reći da nam je kup takmičenje u ovoj sezoni više teret nego korist, no Željezničar je klub koji uvijek ide na pobjedu pa će tako sigurno biti i ovaj put.

Još uvijek nije sigurno hoće li treneri dva tima izvesti najjače sastave. Objema ekipama su trenutno mnogo važnije prvenstvene utakmice, dok će tek eventualni plasman u četvrtfinale i blizina završnice povećati značaj Kupa. Ono što je sigurno je da u našem timu neće biti Srđana Stanića i Josipa Kvesića. Ostatak kadra bi trebao biti na raspolagaju stručnom štabu.

Široki Brijeg ovog vikenda je sa visokih 7:2 pobijedio zenički Čelik te je tako zadržao vodeću poziciju na premijerligaškoj tabeli sa 26 bodova, tri više od nas, Zrinjskog i Olimpica. Time su postali i najefikasniji tim Premijer lige sa 24 gola. S druge strane, mi smo protiv Veleža konačno sačuvali svoj gol, i to tek drugi put u jedanaest kola. U svakom slučaju, očekuje se još jedan duel koji je teško predvidjeti, a prava šteta će biti što će jedan od ova dva kluba već u ovoj fazi napustiti takmičenje.

Cijene ulaznica za uzvratni susret 1/8 finala Kupa BiH između FK Željezničar i NK Široki Brijeg će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.

Utakmica je na rasporedu sutra od 15 sati.