Nakon sigurne pobjede u prošlom kolu nad ekipom Krupe, u narednom kolu Plave očekuje derbi utakmica sa Širokim Brijegom. Susret na Grbavici se igra u srijedu od 20 sati.

Široki Brijeg se nalazi u dobroj formi. Na posljednjih 12 prvenstvenih utakmica imaju samo jedan poraz, a u proteklom kolu su na Pecari srušili aktuelnog prvaka, mostarski Zrinjski sa 1:0. Momčad koju predvodi Goce Sedloski trenutno je na trećoj poziciji na tabeli sa četiri boda više od naše ekipe i sigurno da nas sutra u Dolini ćupova očekuje kvalitetna utakmica na kakve smo i navikli kada igraju ova dva rivala.

Šef struke gostiju Goce Sedloski na raspolaganju će imati sve fudbalere za sutrašnji dvoboj. Na golu je siguran Luka Bilobrk. Na poziciji desnog beka bi trebao zaigrati kapiten Dino Ćorić, dok će lijevi bok pokrivati Stipo Marković. Za dvije pozicije centralnih defanzivaca će konkurisati Bernardo Matić, Dominik Kovačić, te Josip Barišić koji može pokriti i poziciju lijevog beka. Dva zadnja vezna će po svemu sudeći biti Luka Begonja i Ukrajinac Ivan Enin koji je Širokobriježane pojačao u zimskom prelaznom roku. Najčešće u ovoj polusezoni po desnom krilu igra Josip Ćorluka, dok po lijevoj strani može igrati Eliomar i već spomenuti Marković. U špicu je siguran Dražen Bagarić koji je postigao devet golova, dok za mjesto iza napadača konkurišu Mateo Marić, Zvonko Pamić i Mario Babić. U užoj konkurenciji za prvi tim su i Petar Franjić, Danijel Kožul i Marin Popović.

Amar Osim je lišen usluga Ermina Zeca i Sinana Ramovića koji će susret preskočiti zbog povrede i  tri žuta kartona. Ostali fudbaleri su na raspolaganju i željno iščekuju derbi utakmicu 28. kola Premijer lige BiH.

Željezničar i Široki Brijeg su se u prvenstvu BiH sastali 42 puta. Široki Brijeg je slavio na 20 mečeva, pet puta bilo je neriješeno, dok su Plavi s Grbavice pobjedu ostvarili 17 puta. U dosadašnjem dijelu sezone Željo je na Pecari slavio sa 3:0, dok su se Širokobriježani na Grbavici revanširali pobjedom od 3:2.

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati uz prenos na platformi Moja TV. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 14 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.