Očekuje nas uzvratna utakmica drugog kola kvalifikacija za Evropa ligu. Skopski remi bez golova nam daje opravdanu nadu u prolazak i duel s boljim iz duela između podgoričke Budućnosti i Omonije s Kipra. Naravno, naredno kolo je još uvijek daleko, jer je ostalo još punih devedeset minuta igre na Koševu.

Prvu utakmicu između Metalurga i Željezničara je obilježila dosta loša igra oba tima. Naši momci su većim dijelom utakmice kontrolisali loptu, ali nismo uspjeli stvoriti povoljne situacije za postizanje gola. Isto tako, ni makedonska ekipa nije uspjela ozbiljnije ugroziti Antolovićev gol pa je krajnji rezultat sasvim realan odraz onoga što se dešavalo na terenu. Zanimljivo je da su na ovaj način oba tima uspjela očuvati mrežu netaknutom već treću evropsku utakmicu u nizu. Podsjetimo se, mi smo protiv Lovćena igrali 0:0 i 1:0, dok je Metalurg bio uspješniji od Santa Colome iz Androre 3:0 i 2:0.

Ipak, karte bi se trebale otvoriti u revanšu. Sudeći po prvoj utakmici, Metalurg nema izbora nego se okrenuti pokušajima iz kontranapada, dok naši igrači moraju biti mnogo odlučniji u završnicu. U prvoj utakmici je bilo očigledno da mnogo bolje stojimo u polju, ali se i ponavljala slika koju smo gledali u dvomeču s Lovćenom. Nismo bili dovoljno opasni i to mora biti drugačije ukoliko želimo u sljedeće kolo ovog takmičenja. Faktor koji donosi poterbnu razliku bi mogli biti navijači koji će pogurati igrače kada im to bude najviše trebalo. Podrška vjernih navijača nije izostala ni na Areni Filip II, no na Koševu bi psihološki efekat na oba tima mogao biti znatno drugačiji.

Niko od naših igrača nije suspendovan zbog žutih kartona tako da ćemo i u revanšu vjerovatno gledati isti sastav. Eventualne promjene su moguće u veznom redu gdje priliku za igru od prve minute čekaju Jamak i Svraka. Probleme sa suspendovanim igračima nemaju ni Makedonci. Sastav u sve tri dosadašnje utakmice im je bio gotovo identičan pa je malo vjerovatno da će se nešto značajnije mijenjati pred revanš.

Utakmica se igra sutra, i to s početkom u 21 sat. Cijene ulaznica: jug 5 KM, istok 8 KM, zapad 10 KM. Ulaznice će se naći u prodaji na dan utakmice. Mjesta na kojima možete kupiti ulaznice su Stadion Grbavica, Stadion Koševo i u ulici Ferhadija.

Navijači iz dijaspore i koji nisu u mogućnosti doći na Stadion Koševo, uz naš Željezničar mogu biti putem Željo.TV-a. Cijena ulaznice za online tribinu iznosi 8€.