Plavi s Grbavice su na posljednje dvije utakmice ubilježili dva poraza, a izlaz iz krize ekipa će tražiti sutra u okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH. U Dolinu ćupova stiže Krupa, a meč počinje u 20 sati.

U prethodnom kolu Željo je poražen u Mostaru od Zrinjskog sa 1:0. Plavi su prvo poluvrijeme odigrali na nivou, a u nastavku je jedan gol u našoj mreži ipak bio dovoljan za poraz. Nakon dvije utakmice s bolje plasiranim ekipama, naš tim sada očekuje utakmica protiv slabije plasiranog rivala, i to protiv posljednjeplasirane Krupe koja je u prošlom kolu savladala Čelik sa 5:2 i tako poručila da se momčad s Vrbasa nije predala u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Povratak Slobodana Starčevića na klupu Krupe prije četiri kola probudio je uspavane fudbalere prošlogodišnjeg finaliste Kupa BiH, a remi na Koševu, remi s Radnikom i visoka pobjeda nad Čelikom to i pokazuju. Krupljani nisu odustali od Premijer lige, a prema najavama struke i fudbalera, Krupa na Grbavicu stiže da se bori za bodove. Ipak, i pored lošije forme naš tim je favorit u sutrašnjem dvoboju.

Ekipa Krupe bit će oslabljena neigranjem standardnog defanzivca, Igora Makitana koji ima suspenziju zbog tri žuta kartona. Na golu bi trebao biti Matej Marković, bivši mladi reprezentativac BiH koji je stigao iz Čelika. Na poziciji desnog beka će igrati Saša Nikodijević koji je već skoro dvije godine u Krupi na Vrbasu. Pozicije centralnih defanzivaca bi mogli pokriti Miloš Karišik i Krešimir Jelić. Lijevi bok rezervisan je za kapitena Bojana Puzigaću, dobro poznato premijerligaško lice. Na pozicijama dva zadnja vezna protekle susrete su igrali Nikola Dujaković i Marko Brtan koji je na zimu stigao iz Estonije. Zbog ograničenog broja stranaca Starčević će morati nekog od fudbalera iz inostranstva poslati na tribine, a čini se da će to biti neko iz ofanzivnog dijela. Ipak, Slobodan Milanović igra sjajno i siguran je na krilnoj poziciji. Društvo u ofanzivnom dijelu ekipe bi mu trebali praviti Đuro Zec i Nikola Mandić, dok će najistureniji po svemu sudeći biti Almir Aganspahić koji nam je u proteklom duelu postigao gol. Blizu ekipe je i Kerim Palić, bivši junior našeg Kluba, koji pokriva poziciju desnog beka i zadnjeg veznog igrača. U užoj konkurenciji su i Lazar Marjanović i Siniša Babić.

S druge strane, šef struke Amar Osim na raspolaganju ima sve fudbalere, a kako je najavio na konferenciji za medije bit će promjena u odnosu na sastav koji je počeo derbi u Mostaru. Željo i Krupa su se susreli 13 puta. Naš tim je slavio devet pobjeda, dva puta bilo je neriješeno, a dva puta su pobjedu odnijeli fudbaleri Krupe, oba puta u Krupi na Vrbasu.

Utakmica Željezničara i Krupe igra se u subotu u 20 sati na Stadionu Grbavica. Odlukom NS/FS BiH južna tribina je zatvorena, a informacija u vezi s ulaznicama pročitajte ovdje. Podsjetimo, iznos od 1 KM od svake prodane ulaznice uplatit će se na račun za liječenje sedmogodišnjeg oboljelog dječaka, Maka Hasića.