Liga za prvaka se igra ubrzanim tempom. Željezničar je u prošlom kolu na teškom gostovanju kod Zrinjskog osvojio vrlo vrijedan bod. Sada u okviru 3. kola na svom terenu dočekujemo Krupu te ćemo u ovoj utakmici pokušati da dođemo do pobjede kojom bi se nastavila aktivna trka za titulu šampiona naše zemlje.

Naš tim je nizom dobrih rezultata nadoknadio veliki zaostatak za vrhom tabele, a do kraja prvenstva je ostalo još osam zahtjevnih utakmica nakon kojih će se pokazati ko je trenutno najjači u Premijer ligi BiH. Tri boda nam se nameću kao imperativ. Navijači te bodove također očekuju. Međutim, ako želimo pobijediti, što u ovoj utakmici svakako jeste naš cilj, protivnik u se mora shvatiti ozbiljno i uz određenu dozu respekta.

Krupa je iznenađujuće, ali i potpuno zasluženo ostvarila plasman u Ligu za prvaka. Uspjeli su nadmašiti neke ekipe koje su pred početak sezone označene kao ozbiljniji kandidati za plasman među prvih šest. Međutim, novajlija u ligi je tokom sezone prikazivao kvalitetne igre kojima su na sebe skrenuli pažnju. Ostanak u ligi je u početku bio osnovni cilj i on je davno ostvaren. Sada u Ligi za prvaka mogu igrati krajnje rasterećeno jer nemaju pritisak ostvarivanja boljeg plasmana. Osim toga, radi se o prilično mladom timu koji se publici na Grbavici vjerovatno želi predstaviti u dobrom svjetlu. Sve to ih čini dodatno ozbiljnim protivnikom koji se ne smije podcijeniti.

Ključni igrači Krupe su vezni igrači Ajdin Redžić, inače mladi reprezentativac naše zemlje, i Zoran Milutinović (koji neće imati pravo nastupa zbog žutih kartona), dok je u drugom dijelu sezone malo posustao najbolji strijelac tima Elvir Koljić. Važne karike su još defanzivci Aleksandar Vukotić i Radosav Aleksić na stoperskim pozicijama. Na desnom boku najčešće igra Denis Čomor, a za lijevu stranu je veliki hendikep povreda Irfana Jašarevića. Stoga će tu najvjerovatnije igrati Stojan Maksimović. U startnih jedanaest su uglavnom i Miljan Ljubenović na lijevoj i Nikola Dujaković na desnoj strani veznog reda. U dosadašnjih nekoliko kola proljetnog dijela prvenstva je između stativa stajao mladi Mladen Ilić, ali je u prošlom kolu golman bio neznatno stariji Jovan Kutić. Tim uspješno vodi Slobodan Starčević, jedini trener koji je preostao od dvanaest stručnjaka koji su započeli sezonu na klupi nekog premijerligaškog tima.

Željezničar je ušao u seriju utakmica koje se igraju svaka tri ili četiri dana. Utakmica s Krupom je možda najbolja prilika da se u timu napravi nekoliko izmjena te da se iskoristi širina igračkog kadra kojim raspolažemo. Nažalost, zbog povrede u Mostaru, stručni štab u ovoj utakmici ne može računati na Zajka Zebu. Također, utakmicu s Krupom će zbog žutih kartona propustiti Srđan Stanić. Zbog toga se može očekivati da od prve minute počnu Samir Bekrić i Musa Muhammed. Poslije odrađene suspenzije, u kombinacije za nastup se vraća i Uglješa Radinović. Ne treba zaboraviti ni Ivana Crnova koji je protiv Zrinjskog upisao prve minute u plavom dresu.

Podsjetimo se i da su dva ovosezonska susreta ovih timova okončana pobjedama Željezničara. Na Grbavici smo pobijedili rezultatom 2:1 (Križman, Marković), dok je u prvom kolu proljetnog dijela sezone u Krupi na Vrbasu bilo 1:0 (Lendrić). S obzirom na to da je Krupi ovo debitantska sezona u društvu najboljih bh. klubova, to su i jedini prvenstveni susreti ova dva kluba.

Utakmica se igra od 20 sati!