Prvenstvena pauza je došla u pravom trenutku. Novi šef stručnog štaba Slavko Petrović je tako imao malo više vremena da se posveti timu te da im pokuša vratiti pobjednički duh. Vremena za drastične promjene na fizičkom ili taktičkom planu je bilo veoma malo. Ipak, drugačiji pristup tima bi mogao biti dovoljan za pobjedu u narednom kolu kada na Grbavicu stiže Krupa.

Krupa je tek ove godine ušla u Premijer ligu, ali se čini da su se veoma dobro snašli. Nakon prvih sedam kola se nalaze na visokom četvrtom mjestu i svojim rezultatima su iznenadili mnoge. Iako u Krupi ističu da im je osnovni cilj opstanak u društvu najboljih bh. klubova, nema sumnje da uživaju u momentu. Ostvarili su tri pobjede i po dva remija i poraza. U ovom trenutku imaju tri boda više od nas. Međutim, naš skor u prvih sedam kola je ispod svakih očekivanja. Navijači žele pobjede i uspjehe, a utakmica s Krupom je prilika da se vratimo na put koji očekujemo.

Inače, FK Krupa je osnovan 1983. godine i igranje u Premijer ligi je njihov najveći dosadašnji uspjeh. Prije dvije godine su ušli u Prvu ligu RS. Već u drugoj sezoni su osvojili prvo mjesto i sada se nalaze među dvanaest najjačih bh. klubova. Tokom tih nekoliko godina je od malog niželigaša stvoren solidan tim s nekoliko kvalitetnih igrača. U prvih sedam kola se najviše istakao Elvir Koljić, koji je prvi strijelac lige sa sedam postignutih golova. Veoma je zanimljivo da u timu igra nekoliko vrlo mladih igrača. Na golu stoji devetnaestogodišnji Mladen Ilić, standardni štoper Aleksandar Vukotić ima 21 godinu, u sredini su mladi reprezentativac Ajdin Redžić te dvadesetogodišnji Nikola Dujaković i Miljan Ljubenović, dok spomenuti Koljić ima 21 godinu. U posljednje vrijeme sve više u veznom redu igra Zoran Marušić koji ima 22 godine, kao i godinu mlađi Irfan Jašarević, koji nastupa na poziciji lijevog bočnog. Od iskusnijih prvotimaca, tu su defanzivci Radosav Aleksić i igrač sredine terena Zoran Milutinović, dok vrijedi spomenuti i igrače kao što su defanzivni vezni Denis Čomor, napadač Uroš Mirković, ali i Enis Sadiković, donedavni igrač našeg kluba. Tim s klupe uspješno već par sezona vodi Slobodan Starčević, nekadašnji igrač Borca.

Dva kluba su u prošloj sezoni odgrala jedini zvanični međusobni susret, i to u šesnaestini finala Kupa BiH. Naš tim je teškom mukom došao do pobjede od 1:0, i to pogotkom Ognjena Đelmića iz jedanaesterca u posljednjoj minuti utakmice. U ligaškim takmičenjima se nismo ranije susretali budući da se nismo ni nalazili u istim rangovima takmičenja.

Bilo kako bilo, naš tim želi pobjedu. U taj poduhvat ulazimo bez Jovana Blagojevića, koji mora odslužiti još jednu utakmicu suspenzije, te Dženisa Beganovića, koji je protiv Čelika dobio treći žuti karton. U kadru više nisu Dimítrios Toskás, Senad Husić, Dino Bevab, Mirza Halvadžić i Denis Pozder, ali je prvom timu ponovo priključen Srđan Stanić koji bi mogao i započeti od prve minute.

Utakmica se igra s početkom u 19:30 sati.