Naš tim se evidentno nalazi u krizi igara, ali je pobjeda protiv Olimpica barem donekle vratila samopouzdanje igračima. Promjena na čelu stručnog štaba je donijela taj očekivani privremeni šok. Ipak, za kontinuitet dobrih rezultata se u našoj igri mora mnogo toga popraviti u odnosu na ranije utakmice. Šansa za to i za drugu uzastopnu pobjedu je susret IX kola koji ćemo odigrati protiv Drine na Grbavici.

Trenutno se nalazimo tek na osmom mjestu sa svega jedanaest osvojenih bodova. Naši navijači su posebno razočarani lošim igrama na našem stadionu, budući da smo u dosadašnje tri utakmice ostvarili samo jednu pobjedu, uz po jedan remi i poraz. Velike probleme mučimo u ofanzivnom dijelu igre, jer smo do sada postigli samo sedam golova. Navijači sigurno ne žele još jedno razočarenje i od ove utakmice očekuju tri boda.

S druge strane, Drina je u sezonu krenula s ciljem da pokušaju izboriti opstanak u Premijer ligi. Za sada im ne ide najbolje i nalaze se na pretposljednjem mjestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova. Te bodove su osvojili zahvaljujući domaćim pobjedama nad Rudarom od 4:1 i Borcem od 1:0. U ostalih šest utakmica su poraženi, i to od Sarajeva, Čelika, Slavije i Radnika kao gosti, a od Zrinjskog i Viteza na svom terenu. Ujedno su i ekipa koja je primila najviše golova u ligi – čak četrnaest, uz sedam postignutih.

U Drini je tokom ljetnog prelaznog roka došlo do velikih promjena u timu. U oba pravca je otišlo petnaestak igrača. Među onima koji su napustili Drinu, najbitniji su Goran Čokorilo, Vladan Milošević, Miloš Filipović, Damir Memović, Darko Bošković i Momčilo Mrkaić, manje-više standardni članovi prve postave u proljetnom dijelu prošle sezone. Od novih igrača, do sada su se najviše isticali novi napadač Marko Jakšić, koji je i najbolji strijelac tima sa tri gola, u odbrani Borislav Erić, a u veznom redu Nemanja Stojanović i povratnik Stefan Čolović. Zanimljivo je da su već sada tri različita golmana zabilježila nastupe u novoj sezoni, pri čemu je Filip Erić zabilježio četiri nastupa, Srđan Ostojić tri, dok je Goran Maksimović branio samo u prvoj utakmici u kojoj najveći broj pridošlica još uvijek nije ni imao pravo nastupa za svoj novi tim. Od starosjedilaca, tu su svakako najznačaniji Aleksandar Kikić, Boban Đerić i Danijel Ćulum, a tu je i Aleksandar Nikolić koji je svojevremeno bio član i našeg kluba. Ekipu s klupe vodi Vladica Petrović, srbijanski trener koji je u prošloj sezoni u svojoj zemlji vodio tamošnjeg prvoligaša Metalac.

Kao i u mnogim utakmicama do sada, naš tim neće biti potpuno kompletan. Zbog žutih kartona pravo nastupa nema strijelac pobjedonosnog gola protiv Olimpica Zoran Kokot, a još ostaje da se vidi u kojoj će mjeri biti spremni Enis Sadiković i Dejan Uzelac, inače bivši igrač zvorničkog kluba. U svakom slučaju, prvih jedanaest neće pretrpjeti značajne izmjene u odnosu na prethodnu utakmicu. Jedino je izgledno da će umjesto Kokota na poziciji lijevog veznog zaigrati Tiago.

Ova dva kluba su se u prošlosti sastala četiri puta. Zapravo, to su četiri međusobne utakmice koje smo odigrali u dvije premijerligaške sezone Drine iz Zvornika. U svim susretima smo slavili pobjedu, a zanimljivost je da smo uvijek postizali dva gola.

Cijene ulaznica za susret 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Drina će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, sjevernu tribinu 8 KM, otkriveni dio zapada 10 KM te natkriveni dio 15 KM. Za članove Kluba ulaz je besplatan. Članovi na ulazu moraju pokazati člansku karticu, a onima koji budu zloupotrijebili akciju biće oduzeta članska kartica. Besplatan ulaz za članove se odnosi na sjevernu i južnu tribinu. Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 16 sati.