Željezničar je u proteklom kolu savladao Mladost sa 2:1, a sutra je na rasporedu novi ispit za našu ekipu. Plavi će gostovati na Tušnju kod starog rivala Slobode koja ima dva boda manje od Željezničara.

Željo je protekli vikend napokon obradovao svoje navijače. Plavi su savladali Mladost DK sa 2:1 i tako najavili izlaz iz velike rezultatske krize. Naš tim je u obje proljetne utakmice izgledao ozbiljnije što nam daje nadu za naredni susret u kojem Željo gostuje kod uvijek neugodnog domaćina, ekipe Slobode. Tuzlaci su u prošlom kolu remizirali u Gabeli sa GOŠK-om odigravši 0:0.

Momčad Zlatana Nalića nije pretrpjela mnogo promjena u toku zimske pauze. Tušanj su napustili Saša Maksimović, Muris Pirić, Borislav Terzić, Nikola Vasiljević, Dino Čizmić, Alen Kurtalić, Dino Hodžić i Adnan Mujkić, sve fudbaleri koji nisu mnogo igrali u jesenjem dijelu prvenstva. Crveno-crne su pojačali Petar Dodig i Anel Topuzović koji su stigli iz Sesveta i Sabit Alispahić bivši igrač Metalleghea. S obzirom na to da iz ekipe Slobode nije otišlo mnogo fudbalera, sigurno da su kvalitetne pripreme dodatno uigrale i ojačale Tuzlake.

Što se tiče sastava koji bi sutra trebao istrčati protiv našeg kluba čini se da ne bi trebalo biti mnogo izmjena u odnosu na onaj koji je parirao Želji u prvom dijelu sezone. Na golu je siguran Goran Vukliš. Po bekovskim pozicijama će igrati mladi reprezentativac Amar Beganović i iskusni Perica Ivetić. Štoperski par čine stameni Aleksandar Ignjatović i Muamer Adžem. Dva zadnja vezna bi trebala činiti Adis Hadžanović i Mehmed Alispahić. Trio koji će igrati ispred pomenutih veznih su Ivan Baraban, Said Husejinović i Edis Smajić. Kao najistureniji će igrati Antonio Vidović.

Naš tim će biti jači za najboljeg strijelca Sulejmana Krpića koji je u proteklom kolu odslužio suspenziju zbog tri žuta kartona. Ipak, standardni prvotimac Sinan Ramović neće konkurisat za susret zbog povrede lože, a treninzima će se vratiti u ponedjeljak.

U prvom dijelu sezone Željo i Sloboda su na Grbavici odigrali bez golova. Ukupno su ova dva rivala u bh. prvenstvima odigrali 45 utakmica. Željo se radovao 21 put, Sloboda je slavila na 15 utakmica, a neriješeno je bilo devet puta.

Utakmica se igra u subotu u 17:30 sati uz prenos na Moja TV. Pravdu na susretu starih rivala će dijeliti Dragan Petrović i pomoćnici Sreten Udovičić i Igor Radaković.