Revanš utakmica polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara će se igrati u Tuzli. Sloboda je pobijedila u prvoj utakmici sa 2:1 tako da je pred našim timom veoma težak zadatak. Očigledno je da moramo pokušati da nadoknadimo zaostatak iz prve utakmice. Tušanj u ovoj sezoni nije stadion koji gostima nudi pravo da najavljuju sigurnu pobjedu, ali nema sumnje da naš tim to može ostvariti ako odigra bolje nego na Grbavici.

Prvi susret na Grbavici je protekao u znaku grešaka oba tima. U takvim okolnostima su se bolje snašli gosti koji revanš dočekuju u daleko boljoj poziciji nego mi. Nama je za prolazak u finale potrebna pobjeda od dva ili više golova razlike, a u finale bi nas odvela i pobjeda s jednim golom razlike, ali sa više od dva postignuta gola. Pobjeda od 2:1 bi nam donijela lutriju izvođenja jedanaesteraca, dok bi nam svaki drugi rezultat značio definitivni oproštaj od kupa.

Domaći tim ima dobru situaciju i zbog toga što njihovom stilu igre najviše odgovara kada nisu prinuđeni na napad. U stanju su odlično umrtviti igru protivnika. Prva utakmica je pokazala koliko su opasni kada iz prikrajka čekaju svoju priliku za gol. Njihove želje su vjerovatno da se slična utakmica odigra i u revanšu. S druge strane, mi dolazimo sa vrlo nepovoljnim rezultatom iza sebe te moramo ići na pobjedu. Ništa drugo nam ne odgovara. Prva utakmica je pokazala određene nedostatke u igri, a na stručnom štabu je da na najbolji način pokuša pripremiti tim.

Oba tima su u međuvremenu odigrala svoje prvenstvene utakmice. Mi smo na Grbavici u jednoj mirnoj i ne posebno atraktivnoj utakmici savladali Travnik sa 2:1, dok je Sloboda na svom terenu ubjedljivo poražena od Širokog Brijega. Ako se može govoriti o nekim okolnostima van terena koje mogu imati značaj za pojedini tim, sigurno je da je naša mala prednost u tome što smo imali dan više za odmor i što smo odigrali jednu neuporedivo mirniju utakmicu nego Sloboda. Prvenstveni poraz im svakako predstavlja snažan udarac u borbi za šampionsku titulu. Ipak, teren je jedino pravi pokazatelj. Tih devededet minuta revanša će pokazati ko je bolji i ko zaslužuje plasman u finale.

Naš stručni štab neće moći računati na Srđana Stanića koji je u ovom takmičenju već nastupao za Olimpic. Određene probleme sa povredom još uvijek ima Tiago, ali navijače može radovati da da se u konkurenciju za nastup potpuno vraća Dejan Đermanović. Također, u odnosu na prvenstveni susret sa Travnikom, u tim se vraćaju još Kerim Memija i Jovan Blagojević. Prema tome, može se reći da ponovo imamo određenu širinu u timu.

Utakmica se igra sa početkom u 19:30 sati.