Pobjeda od 5:1 je dovoljna da već nakon prve utakmice osmine finala Kupa BiH možemo reći kako ćemo prezimiti u ovom takmičenju. Razlika u kvalitetu dva tima je očigledna. Stoga se i u revanšu treba očekivati pozitivan rezultat kojim bismo potvrdili plasman u narednu fazu.

Željezničar je u prvoj utakmici opravdao ulogu favorita koja mu je dodijeljena odmah nakon žrijebanja parova. Ubjedljiva pobjeda nam sada omogućava da u revanš uđemo bez pritiska te da pred važne prvenstvene okršaje možda čak i odmorimo najvažnije igrače. Međutim, iako je izgledno da mnogi od standardnih prvotimaca neće nastupiti u Goraždu, svejedno će se očekivati pobjeda. Renome kluba obavezuje onih jedanaest igrača koji istrče na teren stadiona „Midhat Drljević“ da maksimalno ozbiljno pristupe utakmici.

Goražde je tokom vikenda odigralo redovnu utakmicu u okviru Prve lige FBiH. Gostovali su kod Sloge (Simin Han), a krajnji rezultat je bio 1:1. Ovim remijem su osvojili veoma važan bod koji ih drži iznad opasne zone. U prilog su im išli i ostali rezulati XII kola. U narednom kolu dočekuju Čapljinu tako da će se u tom duelu pokušati odvojiti od klubova s dna tabele. Imajuči u vidu značaj te utakmice, nije nemoguće da se i novi šef stručnog štaba Goražda Nedžad Ušanović odluči za određene rokade u timu. No, bez obzira na njegovu odluku, sigurno je da će domaći tim biti veoma motivisan da u revanšu pruži bolji otpor. Dodatni stimulans će biti i domaća publika, mada ne treba zaboraviti da i naš klub ima veliki broj pristalica u gradu na Drini.

Kao što je već rečeno, naš tim će vjerovatno pretrpjeti određene izmjene u odnosu na postavu koja je nastupila protiv Olimpica. Neki od standardnih članova prve postave će biti pošteđeni jer nas za vikend očekuje gostovanje u Širokom Brijegu. Teško je predvidjeti prvu jedanaestorku, ali je za očekivati da na golu bude Irfan Fejzić, kao i da priliku za igru dobiju Adnan Šećerović, Milivoje Lazić, Dženis Beganović, Ajdin Mujagić, Denis Žerić, a možda i drugi mlađi igrači.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 15 sati.