Mulalić: Znamo gdje je Čelik najopasniji

Naš Željezničar će u nedjelju od 14:30 sati na Grbavici dočekati ekipu zeničkog Čelika, a tim povodom održana je konferencija za medije.

U taboru našeg Kluba vjeruju da neće biti lako protiv zeničke ekipe, ali će dati sve od sebe da savladaju sutrašnjeg protivnika.

– Ovakve utakmice uvijek nose neku draž i uvijek su neizvijesne. Pokušat ćemo uraditi sve da utakmica ne bude neizvijesna. Poslije utakmice sa Zrinjskim smo radili analizu tog susreta, pa smo imali kratak period jer nas je očekivao kup i kratak period da pripremimo ekipu za Čelik, kazao je Mulalić.

Šef stručnog štaba našeg Kluba je istakao kako se ekipa još uvijek uigrava, ali da je vidan napredak.

POGLEDAJ GALERIJU

– Igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i polako se neke stvari slažu. Mislim da s ovakvim korektnim radom kojeg pružaju na terenu ne bi trebalo biti problema niti sutra niti ubuduće, kazao je Mulalić.

Osvrnuo se Mulalić i na protivnika o kojima ima samo riječi hvale.

– Čelik je nezgodan, pogotovo u ovom dijelu gdje solidno igraju prvenstvo, ali oni znaju nas i mi znamo njih. Znamo odakle dolazi opasnost, kazao je Mulalić.

Mulalić je rekao da ima problema sa sastavom uoči ove utakmice.

– Imamo problem s Memijom koji ima temperaturu. Od Zrinjskog nije trenirao. Ne znam kakav će danas doći, ali sumnjam da će igrati. Kokot je imao smrtni slučaj u porodici, ali je došao da pomogne ekipi, rekao je šef stručnog štaba našeg Kluba.

Stub odbrane tima s Grbavice Aleksandar Kosorić kaže kako neće biti lako, ali će on i saigrači dati maksimum da upišu pobjedu u ovom susretu.

– Radi se o ozbiljnom i dobrom protivniku kojeg respektujemo, ali smatram da imamo kvalitet da dođemo do pozitivnog rezultata za nas. Ozbiljno smo se pripremali za tu utakmicu. Smatram da nas ništa ne može iznenaditi. Treba nam pobjeda da dođemo u gornji dio tabele, kazao je Kosorić

Štoper našeg Željezničara nije želio izdvajati nikoga iz zeničkog kluba.

Njihov najveći kvalitet je kolektiv. Igraju organizovano i na svakog treba posebno obratiti pažnju. Svaki igrač je dobar, kazao je Kosorić.

Konferenciji za novinare prisustvovao je Tiago Rodrigues Faria.

– Ekipa očekuje najbolje. Igram sve bolje i bolje. Protiv Zrinjskog je dobro počelo, ali rezultat nije bio dobar. Bilo je bolje i protiv GOŠK-a. Ekipa igra kao porodica i očekujem da će biti bolje, rekao je Tiago.

Brazilac u redovima našeg Kluba ima visoke ambicije s Željom.

– Želim pokazati još bolje igre i na taj način se zahvaliti klubu i navijačima na podršci i povjerenju, kazao je Tiago.