Nakon ubjedljive pobjede nad Čelikom u proteklom kolu, naš Željezničar već u nedjelju očekuje nova prvenstvena utakmica, a domaćin u Prijedoru će biti ekipa Rudara.

Nakon 13. kola, Plavi se nalaze na 6. mjestu sa 20 bodova te će predstojeća utakmica biti veoma važna za priključak vrhu tabele. Pripreme za utakmicu teku prema planu, a Plavi će već u subotu otputovati u Sanski Most gdje će dočekati utakmicu i odraditi jedan trening na stadionu Podgrmeća.

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, Edis Mulalić, rekao je da Plave očekuje veoma bitna utakmica.

– Vjerujem da bismo sa pozitivnim rezultatom dobili priliku da se i definitivno priključimo vrhu tabele, te da dobijemo potrebno samopouzdanje pred kraj polusezone kada u posljednja četiri kola tri puta igramo na Grbavici, naveo je Mulalić te dodao da je siguran da će pristup ekipe biti pravi.

– Cijelu sedmicu radimo jako naporno i zaista smo uradili sve da igračima objasnimo koliko nam ova utakmica znači. U svemu nam je mnogo pomoglo i rukovodstvo Kluba koje je omogućilo da u miru utakmicu dočekamo u Sanskom Mostu. Nadam se i vjerujem da ćemo biti na nivou i svakako pozivam navijače da nam pruže podršku, istakao je Mulalić te dodao da njegovi momci sigurno neće podcijeniti Rudar.

– Gledali smo nekoliko posljednjih utakmica Rudara i sigurno je da se radi o jednoj veoma dobroj ekipi. Pozicija na tabeli ne odražava njihov kvalitet jer u nekoliko utakmica nisu imali sreće. Razgovarali smo o tome i sa igračima i vjerujem da će maksimalno koncentrisani ući u utakmice, rekao je Mulalić.

Utakmica 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Rudara i našeg Željezničara na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 13 sati i 30 minuta. Glavni sudija susreta je Elvis Mujić iz Banovića, pomoćnici su Fikret Bačić iz Lukavca i Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudija je Ilija Živković, dok je delegat susreta Damir Šarić.