Bivši fudbaler Seville i reprezentativac BiH, Miroslav Stevanović, potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Stevanović je rođen 29. jula 1990. godine u Zvorniku. Prošao je omladinsku školu Vojvodine, a po isteku juniorskog staža je bio na posudbi u banjalučkom Borcu sa kojim je osvojio Kup BiH. Potom prelazi u slavni španjolski klub, Sevillu. Kao fudbaler Seville boravi na posudbama u Elcheu i Alavesu. U mađarski Gyori prelazi početkom 2015. godine, a posljednji klub za koji je igrao je grčki Ergotelis.

Za Vojvodinu je odigrao 84 utakmice, a postigao je 13 golova i ubilježio 12 asistencija. Za Sevillu je odigrao deset utakmica. Stevanović je bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje, a također, odigrao je i deset utakmica za A selekciju, te je postigao jedan gol.

– Presretan sam što sam potpisao za klub kakav je Željezničar. Jedva čekam da se priključim ekipi. Od prvog dana ću vrijedno raditi da pomognem ekipi da ostvari svoje ciljeve. Sigurno da se i od mene i od ekipe očekuju dobri rezultati i plasman u Evropu i zaista ću dati sve od sebe da to i ostvarimo, kazao je Miroslav Stevanović za zvaničnu stranicu FK Željezničar.