Selektor mlade reprezentacije BiH, Darko Nestorović, objavio je spisak fudbalera za narednu utakmicu sa Švicarskom, a na spisku se nalaze tri fudbalera našeg Željezničara.

Mlada reprezentacije naše zemlje će 8. oktobra, u Bielu, igrati kvalifikacioni susret sa ekipom Švicarske, a tim povodom je selektor objavio spisak fudbalera na koje će računati. Na spisku se nalaze tri fudbalera Plavih, Kerim Memija, Damir Sadiković i Amir Hadžiahmetović. Treba istaći da je Željo klub sa najviše mladih reprezentativaca na spisku.

Okupljanje mlade reprezentacije je planirano za 4. oktobar u hotelu Park u Vogošći.

Bivši fudbaler Željezničara i sadašnji selektor A reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, je također objavio spisak fudbalera za naredne dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na spisku se nalazi čak osam fudbalera koji su nastupali za Željezničar, te koji su nastupali za omladinske selekcije Kluba. Riječ je o Ibrahimu Šehiću, Edinu Cocaliću, Ervinu Zukanoviću, Semiru Štiliću, Edinu Višći, Edinu Džeki, Arminu Hodžiću i Riadu Bajiću.

Reprezentativci će se okupiti 5. oktobra u Zenici, a utakmica sa Velsom se 10. oktobra u Zenici, dok je susret sa Kiprom tri dana poslije.