Sada već bivši golman našeg Željezničar, Marijan Antolović, pojačao je redove izraelskog Hapoela iz Haife.

Bivši kapiten Plavih, Marijan Antolović, potpisao je polugodišnji ugovor sa mogućnošću produženja na godinu dana sa izraelskim prvoligašem, Hapoel Haifom. Hapoel je osnovan davne 1924. godine, a imaju osvojenu jednu titulu prvaka države, te tri kupa. Domaće utakmice igraju na stadionu Sammy Ofer kapaciteta 30.000 sjedećih mjesta. Novi Antolovićev klub je nakon 20 odigranih kola na 11. poziciji na tabeli.

Antolović je u Željinom dresu branio na 98 utakmica, a primio je 67 golova. Pored Želje, Marijan je branio za Cibaliu iz Vinkovaca, varšavsku Legiju, te banjalučki Borac.

Zahvaljujem se suigračima, stručnom štabu i upravi na suradnji, te navijačima na podršci. Sa Željom ostaje neraskidiva veza i bezbroj prijateljstava i lijepih trenutaka. Svima želim puno sreće u nastavku prvenstva i da izborimo evropska takmičenja i osvojimo kup. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar, poruka je Marijana Antolovića na odlasku sa Grbavice.

FK Željezničar se zahvaljuje Marijanu Antoloviću na zalaganju u našem dresu, te mu želimo mnogo sreće u nastavku karijere.