Mak Filipović, sin istaknutog bh. filmskog stvaraoca Benjamin Filipovića, objavio je putem društvene mreže veoma dirljiv tekst o ljubavi njegovog oca koji je preminuo 2006. godine.

Benjamin Filipović je bio proslavljeni bh. režiser i veliki navijač našeg Željezničara. Iznenada je preminuo 20. jula 2006. godine. Jučer je Benjaminov sin, Mak Filipović, došao u prostorije Kluba gdje je učlanio sebe i svog oca, a potom je na svom Facebook profilu objavio dirljiv tekst koji vam prenosimo.

– Od njega mi je “prešla bolest”, a uz njega sam po prvi put osjetio šta je to sreća! Prava Plava sreća! Direktni je “krivac” što mojim venama teče krv Plave boje! A on je moj otac, Benjamin Filipović, inače pravi Željin Manijak i čovjek koji je kao i mnogi od nas dolazio i pratio svetinju neovisno od rezultata, vremenskih prilika ili sličnih nevažnih faktora. U žargonu svih nas “istinskih pačenika” neovisno o grbu ili boji dresa, bio je pravi bolesnik!
Živio je Željezničar i naučio mene da živim Željezničar! Vodio se Švabinom filozofijom da je Željo religija i život, da to nije samo fudbal već stil življenja i ponašanja. Siguran sam da bi i on, da je među nama, dao svoj doprinos i maksimalnu podršku ovoj pravoj Plavoj priči, stoga sam ga odlučio posthumno učlaniti kako bi na izvjestan način i on, pa makar i posthumno, sudjelovao u svemu dobrom što se trenutno dešava, a ja lično odao svoje poštovanje i zahvalnost prema svemu što mi je podario!, rekao je Mak Filipović dodavši na kraju:

– Kad stane srce moje, i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći.

Sjajan gest našeg navijača Maka i primjer odanosti i ljubavi prema klubu koja se prenosi s generacije na generaciju.