Juniori našeg Željezničara će na Grbavici od 20 sati u okviru Omladinske Lige prvaka ugostiti ekipu Red Bull Salzburga, a ulaz za članove Kluba je besplatan.

Po prvi put jedan bosanskohercegovački Klub će igrati domaću utakmicu u okviru Lige prvaka. Juniori Plavih će od 20 sati odmjeriti snage sa jednom od najskupljih akademija u Evropi, ekipom Red Bull Salzburga koja je u prvoj utakmici slavila sa 4:0. Ne možemo reći da je rezultat u drugom planu, ali svakako da je učešće na jednom ovakvom takmičenju ogromna motivacija i priznanje za Željine omladince.

Kao Klub koji se kroz svoju historiju uvijek oslanjao na svoje omladince, pa tako i danas, pozivamo vas da u što većem broju napunimo sjevernu tribinu Stadiona Grbavica i gromoglasnim aplauzom nagradimo šampionsku generaciju juniora predvođenu od strane Željinog djeteta, Admira Adžema. Vrlo brzo će juniori koji će sutra istrčati u plavim dresovima biti glavna pokretačka snaga prvog tima, a možda ćete baš sutra vidjeti novog Džeku, Zukanovića, Štilića, Cocalića, Hodžića, Bajića ili nekog drugog reprezentativca koji je prošao Željinu omladinsku školu.

Utakmica se igra od 20 sati, a cijena ulaznice za sjevernu tribinu iznosi 3 KM, dok je ulaz za članove besplatan.