Željezničar sutra na svojoj Grbavici dočekuje ekipu Radnika, a o utakmici su govorili prvotimci Plavih, Aleksandar Kosorić i Samir Bekrić.

– Što se tiče utakmice protiv Radnika, to je prvenstvena utakmica za tri boda koja želimo, ali za nas će ovaj meč imati poseban značaj. Utakmica će biti u znaku sjećanja na pokojnog Ivicu Osima, jednu od najvećih legendi Kluba. Tako da je za nas sutrašnji duel veoma poseban. Radnik je posljednji na tabeli, ali gledajući kvalitet igračkog kadra stanje na tabeli nije pravi pokazatelj. Moramo od prve minute pokazati respekt, ući maksimalno od prve minute i pokušati što ranije riješiti utakmicu u svoju korist i doći do tri boda na našoj Grbavici, kazao je Aleksandar Kosorić.

– Očekujem našu dobru igru i pobjedu u čast našeg Švabe, našeg Štrausa s Grbavice. Biće to posebna utakmica za nas i za sve ljude koji vole FK Željezničar, te za sve navijače koji su bili bliski, koji su imali čast i privilegiju biti u društvu jednog takvog velikana. Moramo dati sve od sebe, siguran sam u spektakl naših navijača koji će, kao i mi, učiniti sve da se oprostimo kako dolikuje i odamo počast čovjeku koji je mnogo dao za sve nas i naš Klub, istakao je Samir Bekrić.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom od 19:21 sati. Ulaz za sve članove, kao jedan od benefita, je besplatan, a prodaja ulaznica za sve ostale koji žele doći na utakmicu vršit će se od 9 sati.