Komisija za izbor delegata u Skupštinu FK Željezničar, a u skladu s članom 31. Statuta FK Željezničar Sarajevo broj 118/2015 od 04.03.2015.godine i 125/2016 od 30.01.2016 godine, odabrala je delegate koji će u naredne četiri godine aktivno raditi u Skupštini Kluba.

Nakon što je prethodni saziv Skupštine FK Željezničar podnio ostavke i nakon što je to i formalno potvrđeno, odabrana je petočlana Komisija za izbor delegata, kako to predviđa Statut Kluba. Komisija je zatim objavila javni poziv za delegiranje članova Kluba, a poziv je bio otvoren do 20. jula 2021. godine.

Na adresu Kluba pristigao je veliki broj prijava što je pokazatelj da su članovi itekako motivisani i zainteresovani da svojim aktivnim radom pomognu da Željo što prije izađe iz krize i vrati se na pravi kolosijek.

Komisija je u toku prijave, te nakon okončanog javnog poziva održala skoro svakodnevne sastanke i sjednice, a potom je u skladu s Poslovnikom pristupila odabiru 54 delegata.

Sve prijave su studiozno pregledane i Komisija je odabrala 54 člana za koja smatra da će na najbolji mogući način predvoditi Skupštinu FK Željezničar u naredne četiri godine. Svi delegati su obaviješteni, a po ispunjavanju preostalih uslova (dostava uvjerenja/potvrde o nekažnjavanju) Klub će objaviti spisak delegata.

Klub se zahvaljuje svim članovima koji su se prijavili, te obavještava članove koji nisu odabrani u saziv da će biti kontaktirani kako bi pomogli Klubu kroz druge mogućnosti.

Novoizabrani delegati su saglasni u jednom, a to je da će od sazivanja prve sjednice aktivno, svakodnevno, učestvovati u radu FK Željezničar. Na konstituirajućoj sjednici oformit će se radne grupe koje će kontinuirano održavati sastanke međusobno i s Upravnim ili Nadzornim odborom Kluba kako bi imali pravovremene informacije, upute i zadatke za bolje funkcionisanje najtrofejnijeg bh. kluba koji u narednom mjesecu obilježava 100 godina postojanja bez prestanka.

Cilj je jasan – Željina lokomotiva na pobjedničkom kolosijeku.

Mi smo Željini, Željo je naš!