S obzirom na to da je fudbaler našeg Kluba Sanel Jahić odlučio da van Kluba i klupskih institucija, u trenutku dok ga Klub plaća, potraži rješenje svojih problema i to u saradnji sa nerelevantnim subjektima, osjećamo potrebu da uputimo poruku svim našim članovima i navijačima.

Sanel Jahić je igrač od kojeg se, u skladu sa njegovim renomeom kao bivšeg reprezentativca i člana jedne od najboljih poslijeratnih generacija Željezničara, očekivalo da bude predvodnik ove ekipe i neko ko bi možda mogao biti kapiten ovog tima.

Međutim, od prvog dana povratka u klub, koji mu je bezuslovno vjerovao i koji mu je dao sve jer bio je jedan od tri najplaćenija igrača u ekipi, naišli smo na probleme. Povrijeđen je. Nije povrijeđen. Još nije otišao na pripreme. Otišao je na pripreme, trenira. Boli ga koljeno. Ne, nije koljeno, nešto je drugo. Incident u svlačionici sa saigračima. Može igrati, spreman je. Ne, ipak ne može.

U međuvremenu, sa Sanelom Jahićem su nekoliko puta obavljeni razgovori, u kojima mu je ponuđeno više varijanti, između ostalog i da preuzme neku od trenerskih pozicija u omladinskom pogonu.

I tako u nedogled, sve do 04.11.2016. do treninga uoči utakmice sa Slobodom kada je vidjevši da nije u startnoj postavi, odlučio da ničim izazvan samovoljno izađe sa treninga. Naredni dan prvotimac FK Željezničar nije došao ni na utakmicu iako su svi igrači, bili u sastavu ili ne, obavezni da to urade.

Da li je to ponašanje jednog profesionalca koji je došao u „svoj“ klub da završi karijeru? Da li je to primjer mladim igračima kako se treba ponašati neko ko je seniorsku karijeru počeo u Željezničaru i dao doprinos u osvajanju trofeja?

Sanela Jahića nije suspendovao naš trener Slavko Petrović. Sanel Jahić je suspendovao sam sebe.